Vrijdag, 17 november 2017

Samen op weg...

Als ik dit schrijf hebben we net de 1e viering in een gedeeltelijk ingerichte kerk gehad. We konden al een beetje bekijken hoe het straks gaat worden. Er is veel werk verricht door de bouwvakkers, de verhuisclub en de vrijwilligers die schoongemaakt hebben. Het duurde jammer genoeg allemaal wat langer dan gepland.

Op vrijdag 21 juni deden wij, als katholiek Ede, mee met de Kerkennacht. Een landelijk initiatief van de Raad van Kerken. Kerken in meer dan 40 steden en dorpen doen er aan mee. Ook Ede. Wij hebben ons hierbij aan gesloten. Van 19.00-23.00 uur stonden de deuren van veel kerken in Ede open. Het aanbod was divers. Een lezing of een overweging, of gelegenheid om te mediteren. Bij ons was er een avondgebed, muziek en, de mensen konden de verbouwing bekijken.

Deze Schakel is voor 2 maanden t.g.v. de vakantieperiode. Twee maanden zomer- en vakantietijd. Tijd om nieuwe dingen te bekijken; om nieuwe energie op te doen Dat geldt voor veel mensen. Maar er zijn ook mensen die deze periode niet prettig vinden. Zij kunnen niet (meer) op vakantie; zijn misschien nog nooit op vakantie geweest. Buren, kinderen, de hulp en de trouwe bezoekster, iedereen is of gaat weg. Daar zit je dan. Dan duren twee maanden lang. Loop eens aan bij die buur, die kennis die thuis zit. Een kopje koffie en een praatje kan dan een dag opfleuren. Bent u op vakantie? Stuur dan eens een kaartje. Tijdens deze vakantieperiode is er gewoon iedere zondag een kinderwoorddienst. Er is gedurende deze 2 maanden geen crèche. We hebben daar overigens nog wel medewerkers nodig; plm. 1 x in de 8 weken 1 uur!

Ook de leden van onze pastoraatsgroep, zijn al weg geweest of gaan op vakantie. Wij wensen u allen een goede en behouden reis toe. Een echte reis, of een reis door de vakantietijd: allemaal op weg naar het nieuwe ‘kerk’-seizoen. Naar een nieuwe, frisse start op 1 september.

Tot ziens!

Namens de pastoraatsgroep, Toos Ettema.