Maandag, 26 juni 2017

Algemeen Nieuws

On the Road jongerengroep

On the RoadOn the Road is een jongerengroep voor jongeren in de leeftijd van (bijna) 12 tot en met 14 jaar. Eens in de maand komen we samen in Bennekom voor een gezellige avond, waarin je samen met leeftijdsgenoten bij elkaar komt om (bijvoorbeeld) over het geloof, vriendschap en school te praten. We gaan gekke spelletjes doen, bidden, plezier maken en elkaar echt leren kennen.

Oproep voor nieuwe zangers

GregoriaansDe parochiële Schola Cantorum Gregoriana is mede door verhuizing en (tijdelijke) ziekte van haar leden op zoek naar nieuwe zangers. Bent u geïnteresseerd en zingt u graag Gregoriaans, meld u dan aan.

Workshop Gregoriaans

GregoriaansZaterdag 14 oktober a.s. organiseert de parochiële “Schola Cantorum Gregoriana” een workshop Gregoriaans in samenwerking met de NSGV Utrecht. De dag vindt plaats in de Gedachteniskerk in Rhenen een heeft als thema “De getijden met Maria”.

JCS – Jongeren actief in de parochie

Jesus Christ SuperstarOp 9 april 2017 (Palmzondag) werd in de Gedachteniskerk te Rhenen de Jesus Christ Superstar musical opgevoerd. Het Jongerenkoor Antonius (JKA) onder begeleiding van dirigent Simon de Jong gaf een zeer inspirerende en ontroerende uitvoering.

Parochiereis Azerbeidzjan

Graf monument van NoahVan 8 september tot en met 22 september 2017 wordt er een parochiereis georganiseerd naar Azerbeidzjan. Wilt u hierover meer weten? Kom dan naar de informatieavond op dinsdag 18 april om 20.00 uur, Gedachteniskerk, Herenstraat 82, Rhenen.

Vastenaktie voor Namanga

Vastenaktie 2017De RK Kerken Bennekom, Heelsum, Oosterbeek, Renkum, Veenendaal, Doorwerth en Wageningen hebben een gezamenlijke Vastenaktie: PROJECT 2017: Verbetering Onderwijs voor leerlingen met een verstandelijke beperking op de basisschool in Namanga.

Vastenbrief van kardinaal Eijk

Bisdom Utrecht"De gunstige tijd". Dat is de titel van de brief voor de Veertigdagentijd 2017 van Willem Jacobus kardinaal Eijk, aartsbisschop van Utrecht.

Terugblik workshop Liturgisch Bloemschikken

Liturgisch bloemschikkenOp 11 februari was er in Wageningen voor alle bloemengroepen parochiebreed een workshop Liturgisch Bloemschikken. Onder bezielende leiding van Charlotte Kwak en Anneke de Boer werden de deelnemers in de ochtend meegenomen in de theorie van het Liturgisch Bloemschikken, waarbij veel verteld werd over de symboliek van planten, materialen, getallen, kleuren etc.