Zaterdag, 25 februari 2017

Algemeen Nieuws

Wijziging rooster 9 maart

Geen viering.....Op donderdag 9 maart vervalt de aanbidding en de Eucharistieviering in Wageningen. Dit in verband met de generale repetitie van een concert.

Vastenexpositie 2017 - Wat raakt, verbindt

Aqua - Willem van den HeuvelIn de St.Johannes de Doper en Verrijzenis des Heren kerk te Wageningen wordt sinds vele jaren een kunstexpositie georganiseerd tijdens de veertigdagentijd. Dit jaar sluiten we aan bij het Jaarthema ‘Wat raakt, verbindt’, in de hoop ook parochianen uit andere locaties en belangstellenden van buiten de parochie te interesseren.

Lees meer...

Kan paus Franciscus de Nederlandse RK-kerk redden?

Paus FranciscusDe rooms-katholieke kerk in ons land heeft het moeilijk. Steeds minder kerkgangers, steeds minder inkomsten met als gevolg ingrijpende parochiefusies en pijnlijke kerksluitingen.

Terugblik workshop Liturgisch Bloemschikken

Liturgisch bloemschikkenOp 11 februari was er in Wageningen voor alle bloemengroepen parochiebreed een workshop Liturgisch Bloemschikken. Onder bezielende leiding van Charlotte Kwak en Anneke de Boer werden de deelnemers in de ochtend meegenomen in de theorie van het Liturgisch Bloemschikken, waarbij veel verteld werd over de symboliek van planten, materialen, getallen, kleuren etc.

Projecten Vastenactie 2017 goedgekeurd

Vastenactie 2017 - Weeskinderen FloresOp de enige tijd geleden gehouden Parochiële M.O.V. bijeenkomst is besloten om bij de Vastenactie twee projecten in te dienen in het kader van de Eigen Doelen Vastenactie 2017. Het betreft een project op het eiland Flores in Indonesië en een project van de Catharina Stichting in Zuid Kenia.

Loop mee met de Stille Omgang

Stille Omgang AmsterdamIn de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 maart 2017 wordt de Stille Omgang gelopen in het hart van Amsterdam. De intentie van de Stille Omgang luidt: “Voor U in ootmoed, met U in geloof, in U in stilte.” (Dag Hammarskjöld)

Boodschap Paus Mondiale dag migranten

Paus FranciscusBijgaand de Nederlandse vertaling van de brief van Paus Franciscus bij gelegenheid van de Mondiale Dag van Migranten en Vluchtelingen op zondag 15 januari 2017.

Met de ogen van onze Heer Jezus

Brief van de aartsbisschop en de hulpbisschoppen van het Aartsbisdom Utrecht na de sluiting van het Heilig Jaar van de Barmhartigheid