Zondag, 19 november 2017

Voor jong en oud: Bloesembedevaart Renkum

Bloesembedevaart in het Renkum van weleerPelgrimages en bedevaarten lijken de laatste jaren weer nieuwe belangstelling te krijgen. Ook in onze parochie hebben we een klein bedevaartsoord: Onze Lieve Vrouw van Renkum, met een vernieuwd activiteitenprogramma.

Een onderdeel van ons bedevaartsprogramma is speciaal ook voor kinderen bedoeld: de Bloesembedevaart. De bloesembedevaart gaat terug op een traditie dat kinderen en volwassenen lopend vanuit de Betuwe met het pontje over de Rijn kwamen om bloesemtakken te brengen naar het bedevaartoord van Onze Lieve Vrouw van Renkum en daar Maria te eren.

We willen deze oude traditie in een nieuw jasje weer opnemen door jong en oud (maar met name kinderen) uit te nodigen voor de nieuwe bloesembedevaart op zondagmiddag 7 april 2013 in Renkum van 3 uur s’middags tot (maximaal) 5 uur.

Eerst beginnen we met een korte gebedsdienst in de kerk, waarin we met jong en oud en met medewerking van de kinderkoren enkele bekende marialiederen zingen. Daarna volgt een processie/optocht door het “Rosarium Mariae” (het nieuwe park). Dan worden de bloesemtakken bij Maria geplaatst en wordt de processie afgesloten. De kinderen krijgen daarna een kleine tractatie.

De bedoeling is dat kinderen met een andere vorm van vieren en met het leven van Maria en Jezus via de afbeeldingen in het park. We richten ons deze keer speciaal op de eerste communicantengroepen, maar alle kinderen ( en volwassenen) zijn van harte welkom. We hopen velen met een bloeiende bloesemtak of bloem te mogen ontvangen in Renkum op 7 april .

Mede namens Bedevaartwerkgroep Renkum,
Pastoor Henri ten Have