Maandag, 20 november 2017

JKA eerste tijdens jongerenkorenfestival

Jongerenkoor Sint AntoniusJongerenkoor Sint Antonius uit Ede heeft de eerste prijs gewonnen op het Nationaal Jongerenkorenfestival Rijsbergen.

Het koor deed dit jaar mee in de B-competitie en ontving een lovend juryrapport. De zangers en zangeressen in de leeftijd van vijftien tot dertig jaar keerden dan ook met opgeheven hoofd terug naar Ede.

Voor de vierentwintigste keer stond Rijsbergen op 1 en 2 juni in het teken van zang en gezelligheid. Jongerenkoor Sint Antonius doet al sinds jaar en dag mee en speelde onder leiding van dirigent Simon de Jong ook dit jaar vier prachtige nummers. De vakjury is het meest onder de indruk van het nummer Time, gecomponeerd door Lodewijk Busscher, de pianist van het koor. Ook bracht JKA de liederen ‘Mary Did You Know ten gehore. Daarnaast zongen zij ‘A Gaelic Blessing’ van John Rutte en het nummer ‘Laat je horen’, dat aansluit bij het thema van het kampioenschap: Morgen is Vandaag.

De jury noemt in het rapport onder meer de mooie koorklank, goede uitspraak, de balans tussen de mannen en vrouwen in het koor en het lef dat zij tonen door het zingen van de moeilijke nummers. Ook de dirigent krijgt een compliment vanwege het goede contact dat hij maakt met de zangers.

Wekenlang stonden de repetities van JKA op vrijdagavond in de Antoniuskerk in Ede volledig in het teken van deze wedstrijd. Bovendien is de groep in april op oefenkamp geweest in Doetinchem, om daar flink te repeteren en goed aan teambuilding te werken. Niet zonder resultaat!

Bianca Damink