Maandag, 20 november 2017

Kevelaer voor jongeren

Jongerenbedevaart KevelaerDe Arnhemse Broederschap van Kevelaer organiseert één keer per jaar een bedevaart naar Kevelaer. Dit jaar organiseren wij een speciale dag voor jongeren om een keer naar Kevelaer te gaan. We willen alle jongeren uitnodigen om met ons mee te gaan en te proeven wat pelgrims al sinds eeuwen ervaren als ze op bedevaart gaan.

De bedevaart naar Kevelaer is al heel oud. In 1641 trok de reizende handelaar Hendrik Busman een aantal malen langs Kevelaer en hoorde driemaal een mysterieuze stem die hem vroeg bij een kruis langs de weg een kapel te bouwen. Vanwege zijn armoede was Hendrik bedroefd, omdat hij dacht dat hij dat niet kon, maar desondanks spaarde hij elk dag een beetje van zijn winst om zijn opdracht te kunnen uitvoeren. Later zag zijn vrouw Mechel in een visioen de kapel met daarin een afbeelding van Maria uit de stad Luxemburg. Sinds Hendrik Busman zijn kapel heeft gebouwd trekken heel veel mensen elk jaar naar Kevelaer. De Arnhemse broederschap organiseert dat voor mensen uit Arnhem en omgeving.

Dit jaar willen we proberen om ook jongeren kennis te laten maken met Kevelaer. We doen dat natuurlijk met een leuk en luchtig programma, maar wel met elementen van geloof. Van oudsher trekken pelgrims te voet op bedevaart, en komen onderweg veel mensen tegen en trekken samen verder. Ze praten dan over allerlei onderwerpen. Ook wij gaan dat doen, maar er is natuurlijk ook ruimte vrije tijd en plezier. Het programma van de dag vindt je hieronder

Onze jongerenbedevaart is op zaterdag 31 augustus 2013. We vertrekken om 9.30 bij de Walburgiskerk in Arnhem en zin daar rond 17.30 uur weer terug. We zouden het heel fijn vinden als je met ons meegaat en ons helpt hier een mooie dag van te maken. Je kunt je opgeven op onze website www.arnhemsebroederschapkevelaer.nl. Dit kan tot uiterlijk 24 augustus. De dag wordt mee voorbereid en begeleid door Anita Coenraads, pastor van de Eusebiusparochie. Wil je meer weten, neem dan contact met ons op via bovenstaande e-mail. Voor deelname vragen we een geringe bijdrage van € 5,00. Wij verzorgen het vervoer naar Kevelaer en versnaperingen voor onderweg. We vragen je wel om zelf een lunchpakket mee te nemen.

Hieronder de details van het programma nog eens op een rij:

Tijd Activiteit
9.30 Verzamelen bij de Walburgiskerk in Arnhem
9.45 Vertrek naar Kevelaer
10.45 Voettocht naar Kevelaer vanaf Weeze (5 km)
12.00 Bezoek Hubertuskapel en lunch
13.00 Vertrek naar Kevelaer