Vrijdag, 17 november 2017

Bezinningsavond: Terug naar de bron

BronEr speelt van alles rond geloven en kerk: fusie en eigenheid, vergrijzing en lege banken, bedevaart en sociaal engagement, priesterkerk en/of volk Gods onderweg, kerkelijk leergezag en zeggingskracht van de Bijbel… waarom nog bidden? Hoe stel je je God nog voor?

Te veel om op te noemen. Je ziet soms door de bomen het bos niet meer. Wat zijn nu onze bronnen van inspiratie? Wat doet er echt toe in geloven en wat is bijzaak?

Met Hans Koenen en Ben Piepers willen we zoeken naar de teksten uit de Bijbel, die het hart vormen van ons geloven. Waar gaat het om, wat is de kern? Zij spreken over:

• Hoe houden we er geloof in?
  • Zijn er kernteksten in de Bijbel die ons helpen?
  • Hoe kleuren die teksten ons leven en geloven?

Vervolgens willen we kijken hoe deze teksten kleur geven aan ons geloven en leven en hoe ze ons nu nog kunnen inspireren en vertrouwen kunnen geven voor de toekomst. Hans Koenen en Ben Piepers zullen ieder een inleiding houden. Na de pauze is er gelegenheid tot vragen en gesprek onder leiding van Frans Breteler.

De parochieavond wordt gehouden op:

Dinsdag 26 november 2013, van 19.30 – 22.00 uur
in de R.K. parochiekerk Maria Virgo Regina, Heelsumseweg 1, Bennekom

Iedereen is van harte welkom. We zouden het wel fijn vinden als u ons vóór 23 november even per telefoon of per e-mail wilt laten weten dat u voornemens bent aan de avond deel te nemen.

Aan het begin van de avond en in de pauze zorgen wij voor koffie of thee. Na afloop van de avond vragen wij u een vrijwillige bijdrage in de kosten van de avond.

Truus Appelman, 0318 414943,
Frans Breteler, 0317 415588,