Zondag, 19 november 2017

Catechese Tour

Catechese TourEnkele maanden geleden ontstond na een zondagsviering, tijdens een korte autorit naar huis, met enkele parochianen een boeiend gesprek over de sacramenten in het algemeen en de Eucharistie in bijzonder. Na 20 minuten waren we natuurlijk nog lang niet uitgesproken, dus klonk bij aankomst: ‘Daar zou ik wel wat langer over willen praten’ en ‘Dat zou eigenlijk iedereen moeten horen’.

Zo ontstond toevallig en spontaan het idee om een catechetische rondgang te organiseren in de parochie: de ‘Catechese Tour’. Gedurende het jaar rijden we van locatie naar locatie om met elkaar na te denken en te praten over boeiende en belangrijke thema’s in ons katholieke geloof.

De eerste bijeenkomst vindt plaats in Rhenen, en we pakken het oorspronkelijke onderwerp van de autorit weer op: ‘De Sacramenten en de Eucharistie’. In twee avonden gaan we stap voor stap op zoek naar de wortels en betekenis van de sacramenten in het katholieke geloof.

Enerzijds is dit een opfris catechese: hoe zat het ook al weer? Anderzijds is het een verdiepende catechese: hoe kan ik eigen woorden en beelden geven aan wat ik geloof en belijd? Als iemand mij vraagt wat een sacrament is, of wat de Eucharistie is, hoe kan ik hier een antwoord op geven?

Iedereen is van harte welkom op deze avond.

Met vriendelijke groet,
Pastoraal werker Yuri Saris

Wat: Catechese Tour
Wanneer: maandag 4 en 11 november om 19:30 uur.
Waar: Gedachteniskerk, Herenstaat 82 te Rhenen.
Begeleiding: pastoraal werker Yuri Saris
Voor vragen en informatie: