Vrijdag, 17 november 2017

Optreden Arnhems Slavisch Koor

Arnhems Slavisch KoorHet Arnhems Slavisch Koor nodigt u uit voor een uitvoering in de Bernulphus te Oosterbeek, op maandag avond 16 december 2013 om 20.00 uur.

Het koor dat al weer ruim veertig jaar bestaat, heeft een uitgebreid repertoire van Russisch orthodoxe muziek opgebouwd. Ook volksliederen uit Rusland en Oekraïne maken daar deel van uit.

Sinds een jaar wordt hard gewerkt aan een uniek project. Het koor realiseert aan het eind van het volgend jaar de opname van alle door Alexandre Archangelsky gecomponeerde Vespers. U kunt tijdens dit concert al een gedeelte in een eerste uitvoering daarvan beluisteren. Vanzelfsprekend zijn ook kerstliederen in het programma van dit concert opgenomen.

Het Arnhems Slavisch Koor heeft veel concerten in binnen- en buitenland gegeven De kerkelijke muziek blijkt onder een zeer breed publiek gewaardeerd. De muziek spreekt met haar uitzonderlijke akkoorden en meditatieve kracht over taal- en cultuurgrenzen heen.

Het koor zingt altijd, overeenkomstig de traditie in de oosterse kerken a capella en staat onder de inspirerende leiding van Svetlana van Wielink.

Svetlana van WielinkSvetlana heeft zich, na te zijn opgeleid tot piano- en zanglerares aan het muziekinstituut in St. Petersburg, in 2007 in Nederland gevestigd. In ons land heeft zij inmiddels een drukke praktijk gerealiseerd. Zo leidt zij verschillende koren in Nijmegen en Arnhem.

U bent van harte welkom. Vanaf 19.30 uur is de kerk geopend.

U kunt kaarten ad € 10,-- vooraf reserveren. Belt u dan met 026 4426773 of 026 3813214. Reserveren kunt u ook via de website van het koor: www.arnhemsslavischkoor.nl En vanzelfsprekend kunt u bij de ingang van de kerk nog kaarten verkrijgen. Daar vindt u ook CD’s uit een eerdere periode van het Arnhems Slavisch Koor.