Vrijdag, 17 november 2017

Vastenexpositie "Uit de doeken"

Uit de doekenIeder jaar organiseert de Expositiegroep van de RK Johannes de Doperkerk in Wageningen een expositie tijdens de 40 dagentijd voor Pasen. Dit jaar hebben we Madelon de la Rive Box (www.textiel-kunst.nl) uit Bathmen uitgenodigd om haar bijzondere kunstwerken van textiel te exposeren.

Zij heeft de Rietveld academie gevolgd en met succes afgerond. Zij heeft op veel locaties reeds geëxposeerd. In verschillende tijdschriften zijn artikelen over haar en haar werk verschenen. Bijvoorbeeld onlangs in het tijdschrift “Handwerken zonder Grenzen”, januari 2014 en in “Quilt & Zo”, 2012. Madelon is een filosofisch persoon, die graag haar gedachten en innerlijke roerselen vorm geeft in kleur, textiel en structuur. “Als het lukt de kijker één ogenblik uit zijn eigen gedachten te halen, en er een stilte valt, is het niet voor niets geweest”, aldus Madelon.

De expositie bestaat uit wandkleden, gemaakt in applicatietechniek in combinatie met uitgebreid stikwerk en uit textielschilderijen achter glas. Bijbelse verhalen zijn voor Madelon een bron van inspiratie. Volgens haar is de functie van kunst om het hart te openen. “Het komt uit de doeken, als je er stil naar kijkt ……….”

De Vastenaktie maakt dit jaar duidelijk deel uit van de vastenexpositie. Afbeeldingen van het hongerdoek “Hoeveel broden hebben jullie?” zijn afgedrukt en ingelijst. Centraal in iedere afbeelding staat de tafel, waar omheen mensen verzameld zijn. Het hongerdoek 2014 is geschilderd door de Boliviaanse kunstenares Etji Stih.

Kom naar de expositie en laat u verrassen!

Op zaterdag 8 maart om 14.00 uur wordt de vastenexpositie “Uit de doeken” van Madelon de la Rive Box geopend. U bent allen van harte welkom. De expositie is te bezoeken elke zaterdag van 8 maart t/m Pasen (21 april) van 14.00 tot 16.30 uur en rond de vieringen in de Johannes de Doperkerk, Bergstraat 17, Wageningen.

Namens de expositiegroep RK Johannes de Doperkerk Wageningen,
Marja van der Lubbe