Zondag, 19 november 2017

Parochiereis 2014 naar Tunesië

TunesieOok dit najaar zal ik, pastor Guido Dieteren, vanuit de Titus Brandsmaparochie weer een parochiereis verzorgen. En deze keer is het misschien een wat onbekendere, maar zeker niet minder bijzondere bestemming: Tunesië.

Misschien heeft u niet direct een beeld van dit compacte land, maar Tunesië heeft voor een parochiereis bijzonder veel te bieden.

Hier is de grote kerkvader Augustinus geboren en hij was er van 396 tot 430 bisschop. De klassieke stad Carthago - de aartsvijand van het klassieke Rome - ligt in Tunesië. In Tunesië ligt ook Kairouan, de vierde heilige stad van de Islam (na Mekka, Medina en Jeruzalem), en de enige van deze vier waar je (sinds kort) ook als niet-moslim binnen mag. Maar er is nog veel meer te zien in Tunesië, want de Romeinen lieten er de imposante bouwwerken neerzetten, Arabieren en Turken zorgden voor prachtige islamitische architectuur en de Berbers hebben met hun holwoningen en versterkte graanopslagplaatsen een stempel gedrukt op het land. Woestijnen en moskeeën, oases en medina’s, soeks en amfitheaters, tijdens onze parochiereis zie je het allemaal.

Deze complete 15-daagse reis met een op maat samengesteld reisprogramma zal gehouden worden van midden september tot eind september 2014. Het is een reis waarbij veel te zien en te beleven valt. En waarbij natuurlijk de nadruk ligt op het reizen samen met elkaar vanuit een Bijbels-religieuze achtergrond. Omdat deze reis avontuurlijker is dan de laatste parochiereizen, is het erg belangrijk dat u over een goede lichamelijke conditie beschikt.

De komende periode zal ik het programma verder uitwerken, zodat u in het volgend parochieblad hierover meer kunt lezen. Mocht uw interesse gewekt zijn, noteert u dan alvast de informatiebijeenkomst over deze reis: woensdagavond 30 april om 20.00 uur in de Gedachtenishal, Herenstraat 82 te Rhenen.

Uiteraard kunt u ook voor verdere informatie en een reisprogramma geheel vrijblijvend contact met mij opnemen:
pastor Guido Dieteren,
telefoon: 0317-619198