Zondag, 19 november 2017

Impressie kindertheater ‘Mozes’

Musical MozesOp zaterdag 29 maart heeft te Heelsum voor de tweede keer de jaarlijkse theaterdag in onze parochie plaatsgevonden. Meer dan 90 kinderen van 4 tot 12 jaar oud hebben de hele dag geoefend en gedanst, geknutseld en gespeeld, onder begeleiding van theatergroep ‘De Vliegende Speeldoos’. Ondertussen waren er vele vrijwilligers en ouders in de weer om alles soepel te laten verlopen, van het schminken tot de maaltijden.

’s Avonds om 19:00 uur vond de musical ‘Mozes’ plaats. De St. Jozefkerk was helemaal gevuld met ouders, familie, vrienden en parochianen. Op een heel natuurlijke en aandoenlijke manier mengde het spel van de professionele acteurs zich met het spel van de kinderen. Uit volle borst zongen ze de ingestudeerde liedjes mee. Het vindingrijke en creatieve decor en het lichtspel veranderden de kerk het ene moment in een hete woestijn, waar God in een brandende braamstruik aan Mozes verschijnt, het andere moment in de Rode Zee die zich plots opensplijt. De zeven plagen werden afwisselend grappig én dreigend uitgebeeld.

Zo kwam het oude verhaal voor ons verrassend tot leven. De aanwezigen waren verbaasd dat zo’n humoristisch, wild en bezinnend stuk, in zo’n korte tijd ingeoefend kan worden, het applaus was dan ook luid en ruim!

Heel veel dank aan de gemeenschappen Heelsum, Doorwerth, Oosterbeek en Renkum, die samen zorg hebben gedragen voor de organisatie. Aan welke locaties geven ze volgend jaar het stokje door?

Pastoraal werker Yuri Saris

En kijk in onze fotogalerij voor de volledige fotocollage.