Vrijdag, 17 november 2017

'Parochiedag' Wageningen 14 september

Offergang, Parochiedag 2010Parish Day in Wageningen, September 14th: only one mass at 10.30

Op 14 september wordt de jaarlijkse ‘parochiedag’ gevierd in Wageningen. Op deze dag is er (anders dan gewoonlijk) één eucharistieviering, in verschillende talen. De Nederlandse en internationale gemeenschap vieren samen, en verwelkomen nieuwe studenten (uit diverse landen) in hun midden.

Zoals gebruikelijk is er een gelegenheidskoor waarin leden van alle koren meezingen. Een offergang, waarbij onder meer vruchten en bloemen naar het altaar worden gebracht, is een vast onderdeel van deze bijzondere viering geworden. Daarmee wordt onderstreept dat de Wageningse gemeenschap ‘de wereldkerk in het klein’ is. Na de mis is er feest op het kerkplein, met een hapje en een drankje en muziek. Iedereen wordt uitgenodigd om zelf gerechten mee te brengen. (Ze kunnen voor de viering worden afgegeven.) Voor kinderen zijn er speciale activiteiten.

De viering begint om 10.30 uur. NB: er is geen aparte internationale viering om 12.30 op 14 september.