Maandag, 20 november 2017

Studiedag voor organisten Bennekom

Organisten in BennekomOp 20 september a.s. wordt in Bennekom een studiedag voor organisten gehouden. Deze dag zal in het teken staan van “handig begeleiden”. Als lesmateriaal zal gebruik worden gemaakt van liederen en gezangen uit het Nieuwe Liedboek dat in 2013 is gepresenteerd.

Aan de hand van zowel ‘traditionele gezangen’ als wel ‘lichte gezangen’ krijgen de deelnemers adviezen en tips voor het begeleiden van gemeentezang. Onderdelen die hierbij aan de orde komen zijn o.a.: hoe maak ik een voorspel, welke akkoorden kan ik gebruiken, het werken met een uitkomende stem, etc. Het spreekt voor zich dat de deelnemers al wel in staat zijn om met enige vaardigheden het orgel te kunnen bespelen.

De dag vindt (bij voldoende deelname) plaats in de Brinkstraatkerk in Bennekom (Brinkstraat 41) en is van 10u. – 15u. (inloop vanaf 9.30u). De cursusleider is vakmusicus Marcus de Haard.

Inschrijven bij voorkeur vóór 9 september 2014.

Voor aanmelding en informatie: