Maandag, 20 november 2017

Zinvol Café ruim half jaar van start

Zinvol CafeOp 6 januari 2014 opende ’t Zinvol Café voor het eerst haar deuren in Ede. Dat betekent dat ze nu ruim een half jaar van start is. Wat is het Zinvol Café?

Het Zinvol Café is een maandelijkse ontmoetingsplek voor mensen met een psychiatrische achtergrond, die behoefte hebben aan zingeving en aandacht voor vragen die er voor hen echt toe doen. Soms ben je, om wat voor reden dan ook (een opname, een tijdje eruit geweest) de aansluiting met de kerk of geloofsgemeenschap verloren, dan wil het Zinvol Café een gastvrije plek zijn voor jou.

Het Zinvol Café biedt ruimte voor ontmoeting, gesprek, ritueel en vragen die gaan over het leven. Erik & Ineke zorgen als gastheer/vrouw voor een inhoudelijke bijdrage aan de hand van een thema. Ervaringen van deelnemers: ‘Het is een fijne ontspannen sfeer, om eens met zingeving bezig te zijn’ en ‘Het is hier makkelijker te komen met vragen, dan in de kerk’.

Iedere eerste maandag van de maand, wanneer om 12 uur het proef-luchtalarm afgaat is het Zinvol Café van 14.00 – 15.30 uur in de Meet-Inn. Makkelijk te onthouden dus. Data: 6 okt, 3 nov, 1 dec. 2014. Voor meer informatie: Erik en Ineke 06-13951657.

Het zinvol café is een initiatief van werkgroep “Ruimte voor anderszijn” Ede. In deze werkgroep zijn meerdere partijen betrokken zoals het RIBW, Pro Persona en KCMA. De Meet-Inn Ede faciliteert de ruimte.