Zondag, 19 november 2017

Saints today

De maand november begint met het feest van Allerheiligen. Verder wordt in deze maand het feest van St. Willibrord en St. Maarten gevierd, twee belangrijke heiligen voor de Nederlandse kerk. Om deze redenen organiseert het Jongerenplatform van het Aartsbisdom Utrecht (JPU) op zondag 9 november een jongerenactiviteit met als titel ‘Saints today’.

Op deze bijeenkomst wordt aandacht besteed aan de heiligen, waaronder aan St. Willibrord en St. Maarten. Verder gaan we in op vragen als: ‘Waar komt mijn naam vandaan en heeft het met een heilige te maken?’ en ‘Hoe kan ik groeien in heiligheid?’

De dag begint om 10.30 met een Eucharistieviering in de St. Catharinakathedraal in Utrecht (Lange Nieuwstraat 36) en eindigt om 19.00. Je dient je eigen lunch mee te nemen. De kosten bedragen € 5,- p.p. Opgave kan tot 2 november door te mailen naar Hao Tran: .

Je kunt het beste met het openbaar vervoer komen. Indien je met de auto gaat, word je na aanmelding geïnformeerd over de parkeerplaats waar je kunt parkeren. Deze parkeerplaats en het station bevinden zich op loopafstand van het kathedraal.

Hieronder vind je het programma van de dag:

10.00 Inloop
10.30 Eucharistieviering in de kathedraal
11.30 Lopen naar het Ariënsinstituut
12.00 Kennismaking
12.30 Lunch (zelf meenemen)
13.15 Inleiding: Hoe groei je in heiligheid?
13.45 Pauze
14.15 Workshops:
  • Wandelen met St. Willibrord en St. Maarten: wandeling door Utrecht, waarbij interessante plaatsen m.b.t. deze heiligen worden aangedaan.
  • Actieve en creatieve zoektocht naar jouw heilige en aandacht voor St. Bernadette (vanwege de Lourdesbedevaart in mei).
  • Duik in de Youcat, met als thema: de gemeenschap van de heiligen.
15.15 Pauze
16.00 Aanbidding in de kathedraal