Vrijdag, 17 november 2017

Vastenexpositie 2015 - Samengaan

Ichtus 6/6In de RK St. Johannes de Doperkerk in Wageningen wordt sinds vele jaren een kunstexpositie georganiseerd tijdens de veertigdagentijd, ter inspiratie op weg naar Pasen. Dit jaar heeft de expositiegroep Henriëtte Alexander (Velp, 1943) (www.henriettealexander.nl) uit Doorn uitgenodigd voor deze expositie.

Zij maakt schilderijen, beelden in brons en digitale prints. Deze verschillende technieken wisselt ze graag af om vorm te geven aan haar gedachten en emoties. Beeldend bezig zijn is voor haar een levensbehoefte. Zij heeft de lerarenopleiding Beeldende Vorming gevolgd en vele jaren les gegeven. Sinds 1990 werkt zij fulltime als kunstenaar. Vanaf 1973 tot heden exposeert zij in openbare gebouwen, galeries en kerken. Interactie tussen mensen en de zoektocht naar innerlijke vrede en bescherming zijn vaak voorkomende thema’s in haar werk. Ook verwondering over de schepping speelt daarin een rol.

Op zaterdag 21 februari om 14.00 uur wordt de vastenexpositie “Samengaan” van Henriëtte Alexander geopend. Iedereen is van harte welkom. De expositie is te bezoeken elke zaterdag van 21februari t/m Pasen (6 april) van 14.00 tot 16.30 uur en rondom de vieringen in de Johannes de Doperkerk, Bergstraat 17, Wageningen. Laat u verrassen en kom eens kijken.

De vastenexpositie wordt gecombineerd met de Vastenaktie 2015.

Dagelijks brood  Vreemdeling