Vrijdag, 17 november 2017

Zangers voor projectkoor Geloof, Hoop en Liefde

Werving koorleden Geloof, Hoop en LiefdeHet succesvolle muziekproject ‘Hymn the Mood’, in 2013 uitgevoerd ter gelegenheid van de jaarlijkse herdenking van de slag om de Grebbeberg, krijgt in het herdenkingsjaar 2015 een vervolg.

In maart 2015 start een nieuw muziekprojectkoor Geloof, Hoop en Liefde. In het kader van 75 jaar herdenken zullen de thema’s Geloof, Hoop en Liefde door middel van ontroerende brieven, afgewisseld met bijzondere muziek van Brahms, Theodorakis, Strategier en Jenkins, centraal staan. Voel de pijn van het afscheid met Brahms, voel de schrijnende liefde met Theodorakis, beleef het geloof met de bijzondere kerkmuziek van Herman Strategier en laat je verrassen door bijzondere composities van Karl Jenkins.

De muzikale leiding en begeleiding zullen wederom in handen zijn van dirigent Ronald de Haan en organist Jan van Laar. De Schola Cantorum Gregoriana van de Z. Titus Brandsma Parochie zal het geheel compleet maken met een aantal bijzondere Gregoriaanse gezangen.

Uitvoeringen

Dit keer zal het concert twee maal uitgevoerd worden, op zaterdagavond 9 mei, om 20.00 u. en op maandag 25 mei (2e Pinksterdag) 2015 om 14.00 u., beide keren in de Gedachteniskerk in Rhenen.

Repeteren

De repetities zullen plaatsvinden in de Johannes de Doperkerk, Bergstraat 17 in Wageningen.
De repetitiedata zijn:

• 6 repetities op woensdagavond, van 19.30 tot 21.00 u.: 3, 18 maart en 1, 15, 22 en 29 april
  • generale repetitie voor de uitvoering van zaterdagavond 9 mei op vrijdag 8 mei, om 20.00 u.
  • repetitie voor de uitvoering van 25 mei op woensdag 20 mei, van 19.30 – 21.00 u
  • voorrepetitie op de uitvoeringsdag 25 mei: 11.00 u. aanwezig.

Kosten

De kosten voor deelname aan dit project bedragen € 15 p.p. Inbegrepen zijn koffie/thee tijdens repetities en uitvoeringen, een lunch op 25 mei, muziekmap.

Aanmelding

Aanmelden kan via , via facebook: f/GHL2015. Bij aanmelding graag de volgende informatie vermelden: Uw naam, e-mailadres, telefoonnummer en welke stem u zingt.