Zondag, 19 november 2017

Parochiereis 2015: Macedonië en Noord-Griekenland

GriekenlandreisOok dit najaar zal ik, pastor Guido Dieteren, vanuit de Titus Brandsmaparochie weer een parochiereis verzorgen. En dit jaar heb ik gekozen voor een bijzondere reis die eigenlijk twee eerdere parochiereizen completeert. Want de parochiereis 2015 zal gaan naar Macedonië en Noord-Griekenland.

Wat mag u op deze parochiereis aan bezienswaardigheden verwachten?
Macedonië heeft indrukwekkende bergen, beboste heuvels, helderblauwe meren en een eeuwenoude cultuur. Het adembenemende landschap vormt het decor voor unieke kloosters en authentieke dorpjes. We bezoeken het eeuwenoude klooster van St. Naum, we gaan naar het bedevaartsoord Ohrid en we maken een boottocht over het nabijgelegen meer. Uiteraard wordt ook de hoofdstad Skopje niet overgeslagen, we bezoeken het Johannes de Doperklooster uit de 11e eeuw en we verkennen de Romeinse ruïnesteden Bitola en Stobi.

In Noord-Griekenland wordt een ruige natuur afgewisseld met idyllische stranden, steile kloven, azuurblauwe zeeën, verlaten bergdorpjes en romantische havenstadjes. Eén van de hoogtepunten is een bezoek aan Vergina, waar het graf is gevonden van Philippus II, de vader van Alexander de Grote. Uiteraard gaan we naar Tessaloniki met haar vele Byzantijnse kerken en Romeinse basilica. Ook komen we in het Bijbelse Philippi, waar de apostel Paulus voor het eerst voet op Europese bodem zette. We verkennen de grotten van Petrálona en varen rondom de heilige berg Athos met haar 20 kloosters. In Thracië bezoeken we het antieke Avdira en het middeleeuwse Maróneia. De steden Xánthi, Komotiní en Alexandroúpoli bieden een fascinerende culturele mix van Griekse en Turkse invloeden.

Deze complete 15-daagse reis met een op maat samengesteld reisprogramma zal gehouden worden van vrijdag 4 september t/m vrijdag 18 september 2015. Het is een reis waarbij veel te zien en te beleven valt. En waarbij natuurlijk de nadruk ligt op het reizen samen met elkaar vanuit een Bijbels-religieuze achtergrond.

De informatieavond over de deze bijzondere reis wordt gehouden op donderdag 23 april om 20.00 uur in de Gedachteniskerk, Herenstraat 82 te Rhenen. Uiteraard kunt u ook voor verdere informatie en een reisprogramma geheel vrijblijvend contact met mij opnemen: pastor Guido Dieteren, telefoon: 0317-619198 email: .

Griekenland impressie (klik op een foto om te vergroten)

Macedonië impressie (klik op een foto om te vergroten)