Vrijdag, 17 november 2017

TERESA en het innerlijk kasteel

Teresa van AvilaZondag 7 juni om 15.30 uur is er een voorstelling over Teresa van Avila in de Bernulphuskerk te Oosterbeek: Teresa en het innerlijk kasteel. 500 jaar geleden werd Teresa uit Joodse ouders geboren in Avila te Spanje. Al jong ging ze in het klooster en na een bekeringservaring ontpopte ze zich tot een groot kloosterhervormer.

Onvermoeibaar reisde ze Spanje rond en stichtte het ene klooster na het andere. Ondertussen vond ze ook nog tijd boeken en brieven te schrijven. Voor haar was God niet alleen te vinden in de kerk en in het gebed, maar ook tussen de mensen in ons dagelijks leven en ook in de keuken tussen potten en pannen kon God gevonden worden.

Deze middag zal er over Teresa en haar geschriften verhaald worden. En er zal muziek gespeeld worden uit die tijd. Gedichten van haar die op muziek gezet zijn en ook Sefardische muziek en wereldse muziek. Tevens is er dans te zien op de muziek. Aan muziek wordt meegewerkt door Theo Worm: gitaar en klarinet; Marianne Brouwer, dwarsfluit en blokfluit; Trudi van Kessel, zang en gitaar; Nuria Castells: castagnetten en dans; Quintus Hanssens, trom en Henk Ankoné, zang

Voor de voordracht zijn Anita Hendricx, en Ton van Gestel verantwoordelijk.
Entree: vrijwillige bijdrage.