Zondag, 19 november 2017

Mariavespers van Monteverdi

Madonna, Franciabigio, ca. 1509Een muzikaal project in Ede. Altijd al mee willen zingen? Nu je kans!

Het gemengd koor Vocalise gaat de komende winter een bijzonder project doen: de Mariavespers van Monteverdi. Dat werk wordt wel de ‘Hohe Messe van de 17e eeuw’ genoemd. Net als Bachs meesterwerk: groots van opzet, haast alle mogelijke combinaties van instrumenten en stemmen zijn erin te beluisteren. De componist gebruikt behalve de oude ook de voor zijn tijd modernste compositievormen. Deze “Vespro della Beate Virgine” worden zelden door amateurs uitgevoerd.

Vocalise gaat de Mariavespers, samen met projectkoorleden, vanaf november instuderen en op de planken brengen op zaterdag 30 januari 2016 in de Oude Kerk in Ede, onder leiding van onze dirigent Gerrit Maas.

Ben je ervaren koorzanger en geïnteresseerd om deel te nemen? Het aantal plaatsen is beperkt, dus geef je snel op via . De kosten voor deelname zijn € 75 excl. bladmuziek (ca € 20). Zaterdag 14 november is de startdag voor het projectkoor. Koorrepetities worden steeds gehouden op de woensdagavond; daarnaast zijn er extra repetitiedagen op zaterdag en zondag 9 en 10 januari en zaterdag 23 januari 2016. Vooraf aan het project word je uitgenodigd voor een stemtest, op woensdag 7 oktober.

Hopelijk tot ziens bij het unieke Monteverdiproject!