Zondag, 19 november 2017

Wandelen met de Franciscaanse Beweging

WandelenOp zaterdag 23 januari organiseert de Franciscaanse Beweging een bezinnende wandeltocht in en rondom Rhenen. Vertrek is vanuit de Gedachteniskerk aan de Herenstraat 82 om 11.00 uur.

Tijdens deze wandeling staat het jaarthema ‘Vredelievend’ van de Franciscaanse Beweging centraal. Aan de hand van een korte, inspirerende tekst wordt er een route van ongeveer 14 kilometer gelopen.

‘Hoe kun je op een vreedzame manier omgaan met mensen? Hoe kun je jezelf vredelievend en open opstellen? Kun je je verplaatsen in andere mensen?’ Kijkend naar de actuele situatie rondom de vluchtelingen die hun toevlucht in Europa zoeken, kan het zeer verhelderend zijn over deze vragen na te denken. Onderweg is er ruimte voor gesprek rondom deze vragen, maar ook voor stilte en persoonlijke reflectie. Om 11.00 uur start de wandeling vanuit de Gedachteniskerk in Rhenen met een korte toelichting op het thema en de route. De wandeling wordt kort gezamenlijk afgesloten in diezelfde kerk.

De Franciscaanse Beweging organiseert al vele jaren wandelingen in het hele land. Wandelen met gelijkgestemden rond een bepaald thema geeft een gevoel van verbroedering en rust. Uit veel wandelingen zijn blijvende vriendschappen ontstaan.

Datum en tijd: zaterdag 23 januari, 11.00-16.30 uur
Startlocatie: Herenstraat 82 3911 JG, Rhenen
Kosten: ter plekke te voldoen: € 5,- (voor FB-leden € 3,50).
Lunchpakket graag zelf meenemen.
Aanmelding en meer informatie: via de e-mail: www.franciscaansebeweging.nl,
of telefonisch: 073-6131340.

De Franciscaanse Beweging brengt mensen samen die zich aangetrokken voelen tot het gedachtegoed van Franciscus en Clara van Assisi. Hun levenswijze inspireert om eenvoudig, betrokken, kwetsbaar en vredelievend door het leven te gaan. Zij hechtten niet aan status of materie en hadden onvoorwaardelijk lief. Hun compassie heeft velen in het hart geraakt, en doet dat tot op de dag van vandaag. Kernwaarden van de FB zijn: eenvoudig, betrokken, kwetsbaar en vredelievend.