Maandag, 20 november 2017

Landelijke Parochiedag 2016

KRO-NCRVDe Landelijke Parochiedag 2016 staat in het teken van ‘Barmhartigheid in het heilig jaar'. Op zaterdag 30 januari komen bekende Nederlandse religieuzen naar Hilversum om te spreken over dit thema.

Wim Verschuren is frater van Tilburg en oprichter van de Beweging van Barmhartigheid. Hij zal spreken over de ontdekking van barmhartigheid in zijn eigen leven. Anima Christi is het Nederlandse gezicht van de Blauwe Zusters, een congregatie die de noden van de samenleving wil verlichten en optrekt met de armsten onder ons. Zij vertelt over compassie in haar eigen leven. Fer van der Reijken is franciscaan in een multiculturele wijk in Amsterdam en komt met een voorbeeld van franciscaans samenleven met moslims.

Plenaire sessies en workshop

Naast deze drie religieuze voortrekkers wordt het podium ook vrijgemaakt voor parochies die nieuwe initiatieven hebben genomen om de deur te openen naar de samenleving. Waarom hebben ze dat gedaan, wat heeft het hun opgeleverd en wie doet bij hen de deur open naar degene die buitengesloten worden? Laat u inspireren, door de plenaire presentaties in de ochtend, ze dienen als voorbeeld voor uw parochie. In de middag kunt u deelnemen aan workshops waar religieuzen en voortrekkers van parochies hun ervaringen op het gebeid van de barmhartigheid delen.

Datum: zaterdag 30 januari 2016
Locatie: 's Gravelandseweg 80, Hilversum - Het KRO-NCRV gebouw
Ontvangst met koffie: 09.30 uur
Dagprogramma: 10.30 uur tot ca. 17.00 uur

Deelname kost 10 Euro per persoon (max.2 personen). Om u aan te melden moet u KRO lid zijn.

Aanmelden.