Vrijdag, 17 november 2017

Oecumenisch café 22 januari

OecumeneIn de week van gebed voor de eenheid organiseert de Raad van Kerken Rhenen-Kesteren twee oecumenische activiteiten.

Naast de oecumenische viering op zondag 17 januari wordt op vrijdagmiddag 22 januari het jaarlijkse oecumenisch café gehouden. Te gast is dr. Jaap van Dorp, vertaler bij het Nederlands Bijbel Genootschap. Hij houdt een inleiding over ‘De Bijbel in ieders taal’ en gaat vervolgens in gesprek met de aanwezigen.

De afgelopen jaren zijn er meerdere nieuwe vertalingen van de Bijbel gemaakt. In 2014 verscheen bijvoorbeeld de Bijbel in Gewone Taal. Waarom gebeurt dit en hoe wordt dit gedaan? Jaap van Dorp heeft aan verschillende vertalingen meegewerkt, waaronder de bekroonde Nieuwe Bijbel Vertaling uit 2004.

De lezing begint om 16.30 uur in de Hof van Rhenen, Grutterstraat 17 te Rhenen. De zaal gaat open om 16.00 uur en de toegang is gratis. Na afloop van het oecumenisch café, zo rond 18 uur, staat een bord erwtensoep met zwartbrood klaar, voor een schappelijke prijs. Informatie: dominee Jan Offringa: .