Zondag, 19 november 2017

Parochiereis 2016: Armenië en Georgië

ArmenieOok dit najaar zal pastor Guido Dieteren weer een parochiereis verzorgen. En dit jaar heeft hij gekozen voor een bijzondere reis naar twee vroegchristelijke landen: Armenië en Georgië.

Vanwege de vele bezienswaardigheden belooft het een heel speciale reis te worden, waarbij u geen toerist bent, maar nog een ware reiziger, die overal gastvrij onthaald zal worden. Het eerste wat opvalt in beide landen is de ongelooflijk indrukwekkende natuur. De landschappen waar we doorheen rijden zijn imponerend en van een adembenemende schoonheid. We komen bij de berg Ararat (waar volgens de overlevering de Ark van Noach ligt) en trekken door het Kaukasusgebergte.

Armenië

Maar daarnaast is er ook heel veel cultureels te bezichtigen. Zo bezoeken we in Armenië de alleroudste christelijke kerk ter wereld! In Garni maken we een spectaculaire wandeling door een kloof naar een Romeinse tempel en een uniek in de rotsen uitgehakt kloostercomplex uit de 4e eeuw. We maken een boottocht op het Sevanmeer en reizen met de langste kabelbaan ter wereld naar een majestueus gelegen klooster. We gaan naar een eeuwenoude grottenstad, we bezoeken een 6000 jaar oude ‘sterrenwacht’ (het Stonehenge van Armenië) en we komen in de hoofdstad Jerevan met haar prachtige oude binnenstad.

Georgië

Ook Georgië telt vele prachtig-gelegen kloosters. Sommigen ervan zijn nog steeds in gebruik. We bezoeken een oude vesting met twee rijk gedecoreerde kerken, pittoresk gelegen aan een meer, en reizen een stukje langs de oude zijderoute waaraan een 14e-eeuwse karavanserai (herberg) ligt. Ook gaan we naar de topattractie van Georgië, de holenstad Vardzia; dit unieke, ooit bewoonde grottencomplex van 6 verdiepingen bevat vele goed bewaard gebleven fresco’s. We bezoeken in Gori het geboortehuis van Stalin, we komen bij de burcht van Khertvisi, het oudste fort van het land en we eindigen onze reis in de sfeervolle hoofdstad Tbilisi met haar vele kerken, synagogen en moskeeën.

Informatieavond

Deze complete 15-daagse reis door Armenië en Georgië zal (onder voorbehoud) gehouden worden van vrijdag 9 september t/m vrijdag 23 september. Het is een reis waarbij veel te zien en te beleven valt, en waarbij natuurlijk de nadruk ligt op het reizen samen met elkaar vanuit een Bijbels-religieuze achtergrond. Mocht uw interesse gewekt zijn, noteert u dan de informatiebijeenkomst over deze parochiereis: donderdagavond 14 april om 20.00 uur in de Gedachteniskerk, Herenstraat 82 te Rhenen.

Voor verdere informatie vrijblijvend contact opnemen met pastor Guido Dieteren: , (0317) 619198.

Impressie (klik op een foto om te vergroten)