Maandag, 20 november 2017

Studiedag dirigenten Wageningen 2016

DirigentenOp zaterdag 9 april organiseert de NSGV Utrecht in de Johannes de Doperkerk Wageningen (Bergstraat 17) een studiedag voor dirigenten met als thema: ”De rol van de dirigent binnen de liturgie”. Er wordt gekeken naar de exacte liturgische functie van vaste en wisselende gezangen, acclamaties e.d. en hoe de dirigent er zorg voor kan dragen dat deze functioneel tot hun recht komen. Hoe te werken bij samenzang met de kerkgangers in combinatie met de plek van het koor en de akoestiek in de kerk?

In het ochtendprogramma wordt vooral gekeken hoe de dirigent zijn slagtechniek zo functioneel mogelijk hierin kan gebruiken. In de middag wordt er vanuit de praktijk gewerkt samen het Parochieel Latijns gemengd koor “Laudate” van de Z. Titus Brandsmaparochie uit Wageningen.

De studiedag wordt geleid door Ronald de Haan, start om 10u (inloop vanaf 9.30u) en duurt tot 15u. Koffie/Thee is voor eigen rekening (€1, -). Deelnemers dienen zelf een lunchpakketje mee te brengen.

De kosten bedragen 27,50 en dienen te worden overgemaakt op rekeningnummer NL69INGB0000 582039 t.n.v. NSGV Utrecht o.v.v. “studiedag dirigenten 2016” Inschrijving kan tot 31 maart a.s. en is pas definitief zodra het lesgeld is voldaan. Voor informatie een aanmelding: 030 698 25 79 of .