Vrijdag, 17 november 2017

Benefietconcert Hineni Symfonie Orkest

Hineni Symfonie OrkestHet Hineni Symfonie Orkest geeft op zaterdag 1 oktober een benefietconcert voor Israël in de Goede Herderkerk, Ganzeweide 17 in Ede, aanvang 19.30 uur. Onder leiding van chef-dirigent Lubertus Leutscher brengt het orkest veel bekende Jiddische en Israëlische melodieën.

Sinds 2006 geeft het Hineni Symfonie Orkest concerten in binnen- en buitenland, en trad op in onder andere het Concertgebouw in Amsterdam, de Doelen in Rotterdam en het Jerusalem Theatre in Jeruzalem. 'Hineni' is Hebreeuws voor 'hier ben ik'. Onder dit motto spelen de circa 50 leden van het orkest, dat voornamelijk uit professionele musici bestaat, pro Deo ten bate van het Hineni-centrum in Jeruzalem. De musici dragen het Joodse volk een warm hart toe. De organisatie Hineni biedt steun aan onder meer weeskinderen, kansarme jongeren, Holocaustoverlevenden en slachtoffers van terreur. Het centrum wordt geleid door Benjamin Philip uit Nederland en beschikt over een grote gaarkeuken, die dagelijks de allerarmsten in Jeruzalem van een gratis warme maaltijd voorziet.

Toegangskaarten voor het concert kosten in de voorverkoop € 15,- en op de concertdatum € 17,50, kinderen tot en met 12 jaar gratis. Kaarten zijn online te bestellen via www.hinenisymfonieorkest.nl en zijn verder in de regio verkrijgbaar bij chr. boekhandel De Bron, Maanderweg 12-b in Ede; boekhandel Frits Hardeman, Telefoonweg 64-b in Ede; chr. boekhandel De Rank, Prins Bernhardlaan 28-A in Veenendaal; boekhandel Van Kooten in Veenendaal; chr. boekhandel De Wedloop in Barneveld, en boekhandel The Read Shop, Dorpsstraat 119-121 in Lunteren.