Zondag, 19 november 2017

Gelderse Bedevaart 16 oktober

OLV van RenkumOp zondagmiddag 16 oktober 2016 vindt in de RK bedevaartskerk te Renkum de jaarlijkse Gelderse bedevaart plaats ter ere van Maria van Renkum, de Vrouwe van Gelderland!

Parochianen van Gelderland en ook daarbuiten worden van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze traditionele bedevaart.

Het programma begint 14.00 uur met bloemenprocessie en gezamenlijk rozenkransgebed (meegebrachte bloemen worden aan Maria aangeboden).
14.30 uur: Plechtige Eucharistieviering met hoofdcelebrant pater P.M. Reehuis O. Carm. ( Titus Brandsma Instituut) uit Nijmegen. Het bedevaartsprogramma wordt muzikaal begeleid door het dameskoor Maria Fiori uit Beesd. Organist is T. Nagel van de St Jan Kathedraal ‘s-Hertogenbosch.
15.45 uur: Lof met uitstelling van Allerheiligste Sacrament.
Rond 16.15 uur is er na afloop gelegenheid voor koffie/thee en ontmoeting.

Adres: Parochiekerk OLV Ten Hemelopneming Dorpsstraat 1 te Renkum.
Bereikbaar vanuit Arnhem en Wageningen met buslijn 352, uitstappen halte Don Boscoweg. Aan het eind van de Don Boscoweg staat de kerk.

Bruidjes uit de Betuwe in 1922 op weg naar OLV van Renkum.