Vrijdag, 17 november 2017

Meditatie vanuit de Christelijke traditie

MeditatieIn de christelijke traditie is meditatie een heel oude maar ook een moderne manier van bidden. De eerste stap van mediteren is om in stilte onrust in lichaam en geest los te laten.

Het gaat er daarbij om God tot jezelf toe te laten en te groeien in geloof. ‘U woont niet in een storm, o Heer, maar in een zacht gedruis. Wie zwijgt en luistert hoort steeds meer, de stilte is uw huis’. De monnik John Main (1926-1982) heeft de methode van deze cursus ontwikkeld op basis van vroeg-christelijke geschriften. Hij biedt een reële opening voor het beoefenen van spiritualiteit in ons drukke bestaan waarin we vaak niet meer weten hoe te bidden.

Deze Vorming en Toerustingscursus is onder begeleiding van Neeltje Kingma en Joost van Buuren

Programma 2016

20 oktober: Wat is meditatie en hoe te mediteren?
3 november: Bijbelse achtergronden van meditatie
17 november: Bronnen van de traditie
24 november: Stadia van de meditatiereis

Plaats en tijd: Bevrijdingskerk, Ritzema Bosweg 18, Wageningen, 20.00 - 22.00 uur.
Kosten: geen.