Maandag, 23 october 2017

Geloven in duurzaamheid

DuurzaamheidOp donderdag 16 november a.s. organiseert de interkerkelijke werkgroep Kerk en Schepping in de bibliotheek van Wageningen aan de Stationsstraat van 20.00 tot 22.00 uur een dialoog tussen vertegenwoordigers uit de wetenschap, uit de kerken en uit de lokale politiek. Het thema van de avond is ‘Geloven in Duurzaamheid’. Wat bezielt en inspireert mensen om van duurzaamheid een belangrijk issue te maken?

Klaas van Egmond, professor Duurzaamheid aan de Universiteit Utrecht, ex directeur van het Planbureau voor de Leefomgeving, antroposoof en alumnus van de Wageningse Universiteit, zal een inleiding houden over de relevantie van Laudato Si, de encycliek van Paus Franciscus over Duurzaamheid, voor het maatschappelijke en politieke debat en handelen betreffende duurzaamheid. O.a. mw. Lara de Brito, wethouder Groen Links met de portefeuille zorg, onderwijs, cultuur en klimaat in Wageningen en RK pastoor Henri ten Have zullen op de inleiding reageren.

U bent van harte uitgenodigd voor deze bijzondere avond.

Interkerkelijke werkgroep Kerk en Schepping