Dinsdag, 12 december 2017

Het kerstverhaal komt tot leven!

Levende KerststalNet als voorgaande jaren brengen we in Heelsum ook dit jaar weer het kerstverhaal tot leven. Voor deze gelegenheid wordt in de tuin van de Sint Josephkerk een stal gebouwd, en komen er echte schapen en een os en een ezel grazen.

Tijdens het vertellen van het verhaal spelen kinderen en volwassenen de gebeurtenissen na, vanaf het moment dat Maria hoort dat ze een kind zal krijgen, tot en met het bezoek van de herders aan de pasgeboren baby. Nadat de herders op bezoek zijn geweest in de stal, wordt het kindje, in aanwezigheid van alle bezoekers, de St. Josephkerk ingedragen. Vervolgens zullen in de kerk kerstliedjes worden gezongen door een kinderkoor, en zal nog even worden stil gestaan bij de geboorte van Jezus, en bij wat Kerstmis voor ons kan betekenen. Na afloop hiervan nodigen we alle aanwezigen uit voor warme chocolademelk, Glühwein en kerstbrood.

Het kerstspel rond en in de stal, dat buiten, naast de kerk zal plaatsvinden, begint om 17.00 uur. Vanaf 16.30 uur is er gelegenheid om de dieren te aaien. Het spel, inclusief het samenzijn rond de kribbe in de kerk, tot aan de chocolademelk en de Glühwein, zal drie kwartier tot een uur duren.

U en uw kinderen, andere familieleden, vrienden, kennissen en buren, zijn op kerstavond 24 december van harte uitgenodigd bij dit levendige kerstverhaal in de St. Josephkerk in Heelsum!

Kinderen (en volwassenen) die graag een rol zouden willen spelen in de kerststal, of die op een andere manier een bijdrage zouden willen leveren, kunnen zich opgeven bij:
Leny Lotgerink (, tel.nr. 0317 - 318362), of
Nicole van Rijn (, tel.nr. 0317 – 316586).

We oefenen het kerstspel met de spelers op woensdag 13 december om van 16.00 uur tot 17.00 uur , en op vrijdag 22 december, ook van16.00 – 17.00 uur, in de St. Josephkerk aan de Kamperdijklaan 2 in Heelsum.

Levende kerststal  Levende kerststal