Dinsdag, 12 december 2017

Bisdombedevaart Lourdes 2018

LourdesVan 28 april t/m 5 mei 2018 organiseert het Aartsbisdom Utrecht voor de vierde keer een diocesane bedevaart naar Lourdes.

Bij de vorige bedevaarten gaven tussen de 1000 en 1500 pelgrims gehoor aan de oproep van aartsbisschop Eijk om met hem naar Lourdes te reizen. Aartsbisdom Eijk: “Ik nodig iedereen – jong en oud – uit ons bisdom uit om in 2018 mee te gaan. Want samen naar Lourdes reizen is een ervaring van blijvende betekenis.”

Voor de bedevaart in 2018 wordt vooral ingezet op de reis per TGV: u reist in ca. 7 uur vanaf het vertrekpunt in Noord-Frankrijk naar Lourdes, zodat ‘s avonds al in het hotel gegeten kan worden. Bovendien hebben TGV-reizigers een dag extra in Lourdes.

De reis vindt plaats in de meivakantie zodat ook jongeren (t/m 25 jaar) de gelegenheid hebben om andere kinderen, tieners en jongeren te ontmoeten en samen het geloof te vieren en te ontdekken. Jongeren kunnen, dankzij subsidie vanuit diverse fondsen, een beroep doen op een flinke korting. E.e.a. afhankelijk van het aantal deelnemers. Schroom niet en maak hier gebruik van. Het wordt wederom een geweldige reis. Grijp dus je kans en ga mee.

In 2015 gingen we met een groep van 50 personen uit onze parochie op bedevaart naar Lourdes, waaronder onze pastoor Henri ten Have en verschillende vrijwilligers. Ook voor deze reis hebben zich inmiddels diverse deelnemers opgegeven.

Meer informatie over deze reis vindt u op de site van de VNB, www.vnb.nl en van het Aartsbisdom, www.aartsbisdom.nl.

Heeft u nog vragen of wilt u zich aanmelden? Neem dan contact op met Elly Croon, parochiecoördinator van de Zalige Titus Brandsma Parochie, tel. 0317-416169 of 0655542876.

Lourdes groep in 2015