Dinsdag, 16 januari 2018

Afscheid van de kerk in Doorwerth

Het Rozet boven het priesterkoor van de kerk toont de Heilige Geest, afgebeeld in glas in lood, binnen de vorm van een Davidsster.Alle parochianen hebben de gelegenheid om de Onze Lieve Vrouw van Lourdeskerk te bezoeken, voordat deze dicht gaat. Zondagmiddag 14 januari is er een gospelconcert, zondagmiddag 21 januari een rondleiding door kerkhistoricus Nico van Schaik, zondagochtend 11 februari de slotviering. Alle activiteiten zijn gratis en staan open voor iedereen.

De aankondiging door de Engel aan Maria: glas-in-loodraam in de Mariakapel van de hand van de Doorwerthse glazenier jhr. Octave van Nispen tot Pannerden.Het gospelconcert 'Come Together!' op 14 januari begint om 13.00 uur en wordt gegeven door de broers en zus Pieplenbosch, die in Doorwerth zijn opgegroeid. Hiermee bewijzen zij gepaste eer aan de kerk, die hen van jongsaf aan heeft gevormd. Naast gospels brengt de familie ook spirituals en popliederen ten gehore.

Op 21 januari is de kerk geopend van 13.00 tot 16.00 uur. Nico van Schaik leidt belangstellenden dan graag rond. Hij kent ieder kunstwerk en elk hoekje van de kerk en vertelt boeiende verhalen over de oorsprong en betekenis. Een rondleiding door deze kerkhistoricus is een unieke gelegenheid.

De laatste woord- en communieviering op 4 februari om 10.00 uur wordt verzorgd door de gezamenlijke parochiële voorgangers Aart-Arie Jansen, Nico van Schaik en Tiny Stein en lector Remosha Croos.

Op 11 februari is de slotviering om 10.00 uur. Onze pastoor Henri ten Have gaat voor, samen met Wim van der Salm en Toos Jurrius die de Doorwerthse kerk als resp. pater en pastor lange tijd hebben gediend. Het Doorwerthse gelegenheidskoor treedt op. De laatste vijf misdienaars, acoliet en drie kosters die in de kerk actief waren of zijn, assisteren in de dienst.

Verklaring foto's:

Foto’s: Gerhard Bos

Copyright © 2018 Zalige Titus Brandsma. Alle rechten voorbehouden.