Dinsdag, 12 december 2017

De Rooms-Katholieke Parochie Zalige Titus Brandsma

Titus BrandsmaOmdat de parochie Zalige Titus Brandsma ligt in een gebied, dat getekend is door de Tweede Wereldoorlog, is een martelaar uit deze oorlog onze patroon. Zoals Titus Brandsma willen wij gaan in de voetsporen van Jezus Christus.

Kennen en gekend worden, is het jaarthema 2010-2011 van onze pas gefuseerde parochie. Een parochie, die een pluriforme verzameling is van 10 katholieke geloofsgemeenschappen, verspreid over een groot gebied van Veenendaal tot Oosterbeek. We bieden ruimte voor gelovend zoeken naar het mysterie, naar Gods bedoelingen met ons in deze wereld van vandaag. Er zijn nog veel vragen en onzekerheid, maar een stap in de richting naar een parochie, waarin we elkaars bondgenoten zijn, is het kennen van elkaar.

Op deze pagina kunt naast het adres en de geloofsgemeenschappen ook informatie over ANBI en het Beleidsplan vinden.

Algemene gegevens

Adres Zalige Titus Brandsma Parochie:

Adres: Bergstraat 17
Telefoonnummer: 0317 - 747108

Geloofsgemeenschappen

• Maria Virgo Regina - Bennekom
  • O.L. Vrouw van Lourdes - Doorwerth
  • Katholiek Ede - Ede
  • St. Joseph - Heelsum
  • St. Antonius Abt - Lunteren
  • St. Bernulphus - Oosterbeek
  • O.L. Vrouw Ten Hemelopneming - Renkum
  • St. Cunera - Rhenen
  • Willibrordus - Veenendaal
  • St. Johannes de Doper Geboorte & Verrijzenis des Heren - Wageningen

ANBI

De Rooms Katholieke Kerk heeft van de Belastingdienst een ANBI groepsbeschikking ontvangen. Dat wil zeggen dat de afzonderlijke parochies en andere instellingen die tot de Rooms Katholieke Kerk behoren zijn aangewezen als ANBI. Dit is derhalve ook van toepassing op de Parochie Z. Titus Brandsma. Meer informatie hierover kunt u vinden op anbi.rkcn.nl/publicaties/UTR33543.

Beieidplan

Het actuele beleidsplan van de parochie kunt u hieronder vinden.

Bijlagen:
BestandGemaakt
Bewaar het bestand Beleidsplan PZTB 2015-2020.pdfBeleidsplan PZTB 2015-2020.pdf2016-03-22