Dinsdag, 22 augustus 2017

Jaarthema van de parochie

Terugblik op parochiewandeling 25 juni

Parochie- ofwel TituswandelingAlweer het laatste onderdeel van dit seizoen voor de Jaarthemagroep: de parochiewandeling in Veenendaal. De zgn. Tituswandeling. Deze vond plaats op zondag 25 juni na de viering in Veenendaal.

Bedevaart naar Kevelaer

Bedevaart KevelaerIn 2012 en 2013 ging onze parochiële bedevaart te voet naar Kevelaer. De daarop volgende jaren gingen we naar Handel, Wittem en Scherpenheuvel. In 2017 gaan we van 4 tot 8 oktober ’s middags, opnieuw naar Kevelaer. We vertrekken te voet en met de auto, om uiteindelijk gezamenlijk in Kevelaer aan te komen.

Vastenproject Lopend Vuur - Dag 9

VieringHet lopend vuur is in Veenendaal aangekomen. Het vuur is allereerst ontstoken in Doorwerth om zijn rondgang door de Titus Brandsmaparochie aan te vangen.

Vastenproject Lopend Vuur - Dag 8

Persoonlijk vastenprojectHet lopend vuur in Rhenen. Deze dag stond in verbinding met "Dag 1" in Renkum; "Het persoonlijk vastentraject."

Vastenproject Lopend Vuur - Dag 7

Son of ManHet lopend vuur in Heelsum. Deze avond werd een indrukwekkende film gedraaid. Het verhaal van Jezus zoals wij dat uit de evangeliën kennen. Alleen de locatie en het tijdsgewricht waren verschillend.

Vastenproject Lopend Vuur - Dag 6

Kruiswegstatie van TooropHet "Lopend Vuur" in Oosterbeek. Weer een stralende dag.

Vastenproject Lopend Vuur - Dag 5

VesperDe vastenvesper. Bezinning bij het lopend vuur, rondom het schilderij ‘Adem, Geest van God’, onderdeel van de vastenexpositie van Willem van den Heuvel.

Vastenproject Lopend Vuur - Dag 4

Eindelijk thuisDe boekbespreking o.l.v. Jan Olimulder. Ook in Lunteren is het lopend Vuur aangekomen. En, alweer een stralende lentedag.

Vastenproject Lopend Vuur - Dag 3

God in de spupermarktVan Laudato Si….naar God in de supermarkt. Op een mooie lentedag waren we met ruim 40 mensen verzameld in een van de zaaltjes bij de locatie Bennekom.

Vastenproject Lopend Vuur - Dag 2

WandelenAansluitend op de mooie viering van in de Antoniuskerk vertrokken we met enkele auto’s naar het Natuurcentrum bij de heidevelden. "de Ginkelse Hei en de Eder Hei".

Vastenproject Lopend Vuur - Dag 1

Persoonlijk vastenprojectHet lopend vuur in Renkum. Tijd en een kans om een eigen klein vastentraject te starten.

Vastenproject "Lopend Vuur" geopend

Het Lopend VuurIn Doorwerth is op 19 maart jongstleden het vuur aangestoken voor het vastenproject "Het Lopend Vuur". Daarmee is dit vastenproject van start gegaan,

Lees meer...

"Muziek uit de Hemel" begeleid door sneeuw

Muziek uit de hemelDe avond ‘Muziek uit de hemel’ op 13 januari in Doorwerth, werd mede begeleid door sneeuw, ook uit de hemel.

Zeer geslaagde parochie expositie

Mandje wolDe expositie in Wageningen van kunst door parochianen gemaakt was zeer geslaagd.

Activiteiten Jaarthema 2016-2017

Jaarthema "Wat raakt, verbindt"

Zie tevens de Evenementen kalender.

Voor alle activiteiten geldt dat men zich moet opgeven,behalve voor de filmavonden. Aanmelden kan per mail bij:
Vermeld a.u.b. het onderwerp, aantal deelnemende personen, woonplaats en telefoonnummer. Als een bijdrage gevraagd wordt, geldt de betaling als aanmelding.

Januari
13 januari "Muziek uit de hemel". Lezing , duiding en luisteren naar Oosterse kerkmuziek. Doorwerth.

Februari

Maart
  Vastenproject: "Lopend vuur"
Negen (9) aaneengesloten dagen in de Vastentijd. Daarin ‘gebed’ een kans op een persoonlijk vastenproject. Iedere dag dus één activiteit in één van de locaties.

1. za 25 maart: Persoonlijk vastenproject
2. zo 26 maart: Midvastenwandeling
3. ma 27 maart: Laudato Si en Fair Trade
4. di 28 maart: Boekbespreking
5. wo 29 maart: Vesperviering
6. do 30 maart: Bezichtigin Kruisweg
7. vrij 31 maart: Derde film: "Son of man"
8. za 1 april: Afsluiting Persoonlijk vastenproject
9. zo 2 april: Andersoortige viering

Zie Vastenproject "Lopend Vuur" voor het volledige programma en verdere achtergrondinformatie.

3 maart De filmcyclus. Alle filmavonden zijn op een vrijdag. De films worden ingeleid en nabesproken door pastor Ben Piepers.Inloop vanaf 19.00 uur.
Filmcyclus, film: "Philomena". Locatie: Veenendaal.
17 maart Filmcyclus, film: "Doubt". Locatie: Bennekom.
31 maart Filmcyclus, film: "Son of Man". Locatie: Heelsum.
21, 27 maart,
4 april
Dummiecursus deel 2: "Jesusverhalen die je raken" (NT) "Op weg naar Pasen". 3 dinsdagmorgens.

April
21 april Aansluiten bij "Coventry gebed" o.l.v. Jan Olimulder. Wageningen, 19.00 uur.

Mei
10 - 14 mei Herhaling Pelgrimstocht Tilburg naar Scherpenheuvel (B)

Juni
25 juni Parochiewandeling - De Tituswandeling. Veenendaal, na de viering van 10.15 uur.