Maandag, 27 maart 2017

Jaarthema van de parochie

Vasteproject "Lopend Vuur" geopend

Het Lopend VuurIn Doorwerth is op 19 maart jongstleden het vuur aangestoken voor het vastenproject "Het Lopend Vuur". Daarmee is dit vastenproject van start gegaan,

Coventrygebed op 21 april 2017

Coventry gebedOp vrijdag 21 april, 19.00 uur sluit de werkgroep Jaarthema van de parochie z.Titus Brandsma aan bij het Coventrygebed in de St. Johannes de Doper Geboorte/ Verrijzenis des Herenkerk, Bergstraat 17 in Wageningen.

Vastenproject "Lopend Vuur"

VastentijdHet Vastenproject "Lopend vuur" (georganiseerd vanuit het jaarthema "Wat raakt, verbindt") omvat negen (9) aaneengesloten dagen in de Vastentijd. Vooraf wordt tijdens een viering in Doorwerth op zondag 19 maart (aanvang 10.00 uur) dat vuur ontstoken.

Lees meer...

"Muziek uit de Hemel" begeleid door sneeuw

Muziek uit de hemelDe avond ‘Muziek uit de hemel’ op 13 januari in Doorwerth, werd mede begeleid door sneeuw, ook uit de hemel.

Jaarthema: Films

FilmsIn het kader van het jaarthema worden er drie films gepresenteerd in maart in de Titus Brandsma parochie. Vanaf 19.30 uur inloop en koffie/thee; 20.00 - 22.15 uur film en nagesprek.

Zeer geslaagde parochie expositie

Mandje wolDe expositie in Wageningen van kunst door parochianen gemaakt was zeer geslaagd.

Activiteiten Jaarthema 2016-2017

Jaarthema "Wat raakt, verbindt"

Zie tevens de Evenementen kalender.

Voor alle activiteiten geldt dat men zich moet opgeven,behalve voor de filmavonden. Aanmelden kan per mail bij:
Vermeld a.u.b. het onderwerp, aantal deelnemende personen, woonplaats en telefoonnummer. Als een bijdrage gevraagd wordt, geldt de betaling als aanmelding.

Januari
13 januari "Muziek uit de hemel". Lezing , duiding en luisteren naar Oosterse kerkmuziek. Doorwerth.

Februari

Maart
  Vastenproject: "Lopend vuur"
Negen (9) aaneengesloten dagen in de Vastentijd. Daarin ‘gebed’ een kans op een persoonlijk vastenproject. Iedere dag dus één activiteit in één van de locaties.

1. za 25 maart: Persoonlijk vastenproject
2. zo 26 maart: Midvastenwandeling
3. ma 27 maart: Laudato Si en Fair Trade
4. di 28 maart: Boekbespreking
5. wo 29 maart: Vesperviering
6. do 30 maart: Bezichtigin Kruisweg
7. vrij 31 maart: Derde film: "Son of man"
8. za 1 april: Afsluiting Persoonlijk vastenproject
9. zo 2 april: Andersoortige viering

Zie Vastenproject "Lopend Vuur" voor het volledige programma en verdere achtergrondinformatie.

3 maart De filmcyclus. Alle filmavonden zijn op een vrijdag. De films worden ingeleid en nabesproken door pastor Ben Piepers.Inloop vanaf 19.00 uur.
Filmcyclus, film: "Philomena". Locatie: Veenendaal.
17 maart Filmcyclus, film: "Doubt". Locatie: Bennekom.
31 maart Filmcyclus, film: "Son of Man". Locatie: Heelsum.
21, 27 maart,
4 april
Dummiecursus deel 2: "Jesusverhalen die je raken" (NT) "Op weg naar Pasen". 3 dinsdagmorgens.

April
21 april Aansluiten bij "Coventry gebed" o.l.v. Jan Olimulder. Wageningen, 19.00 uur.

Mei
10 - 14 mei Herhaling Pelgrimstocht Tilburg naar Scherpenheuvel (B)

Juni
25 juni Parochiewandeling - De Tituswandeling. Veenendaal, na de viering van 10.15 uur.