Vrijdag, 17 november 2017

Bedevaart naar Kevelaer 2013

O.L.V. van KevelaerIn 2012 gingen 10 personen te voet op bedevaart naar Kevelaer. De ervaringen waren zo goed, dat we u hierbij aankondigen dat we van 2 tot 6 oktober 2013 opnieuw een bedevaart naar Kevelaer organiseren.

We gaan te voet, per fiets en met de auto, om uiteindelijk gezamenlijk in Kevelaer aan te komen.De tocht is wederom devoot van aard. Onderweg zullen we af een toe een kerk of kapel bezoeken en de overnachtingen en maaltijden zijn sober. Het gezamenlijk meerdaags pelgrimeren heeft een bijzondere uitwerking. Je neemt afstand van het dagelijks leven en staat daardoor meer open voor het onverwachte dat zo maar op je pad komt.

Te voet (vertrek woensdag 2 oktober)

De wandelaars vertrekken op 2 oktober ’s ochtends om 9.00 uur vanuit de Maria-bedevaartskerk van onze Titus Brandsmaparochie, nl. de Onze Lieve Vrouw Ten Hemelopneming in Renkum.Vanuit Renkum lopen we in 4 etappes van ca. 20 km naar Kevelaer, met overnachtingen in Oosterhout, Bredeweg, Goch en Kevelaer. In de 17e en 18e eeuw kwamen pelgrims uit West Nederland per schip naar Wageningen en legden van daar de laatste 80 km te voet af. Onze route volgt vanaf Renkum zoveel mogelijk deze historische route. Voor de overnachting zijn er eenvoudige Bed & Breakfast adressen en kleine hotels in prijsklasse variërend van € 20,- tot 50,- per overnachting (voorlopige schatting totaal ca. € 150,-. Daar komen de warme maaltijden nog bij). De groep wandelaars is maximaal 10 personen i.v.m. de capaciteit van de overnachtingadressen, die natuurlijk niet ver van de route mogen liggen. We komen zaterdag 5 oktober aan in Kevelaer en gaan na de hoogmis op zondag 6 oktober weer huiswaarts.

Met de fiets (vertrek vrijdag 4 oktober)

De fietsers vertrekken 2 dagen later, op vrijdag 4 oktober, eveneens uit Renkum. Zij fietsen in twee etappes van 50 km en overnachten in Groesbeek en Kevelaer. Ze volgen de zelfde route tot aan Kessel. Daarna hebben ze een andere route, omdat op het wandelpad langs de Niers niet gefietst mag worden. De terugreis kan gefietst worden, of met de trein worden afgelegd. Misschien kunnen de autorijders met een fietsrek fietsen mee terugnemen.

Op zaterdag 5 oktober 2013 komen dus zowel de wandelaars als ook de fietsers (en mogelijkerwijs de autorijders) in Kevelaer aan. Daar kunnen ze om 17.00 uur het plechtig sluitinglof van de Arnhemse bedevaart bijwonen , waarin kardinaal Wim Eijk zal voorgaan.De Arnhemse bedevaart gaat die zaterdag 5 oktober met de bus naar Kevelaer. Ook deze bedevaart zal in onze parochiebladen worden aangekondigd.(info) (http://www.arnhemsebroederschapkevelaer.nl/index.php/programma-2013)

Met de auto (vertrek zaterdag 5 of zondag 6 oktober)

Op zaterdag 5 oktober, de dag dat de wandelaars en de fietsers aankomen in Kevelaer, vertrekt de laatste groep per auto uit Renkum, om allemaal gelijktijdig in Kevelaer aan te komen. Zij hebben één overnachting in Kevelaer. Zondag 6 oktober na de mis gaan we allemaal weer naar huis. Een andere optie is dat de autogangers op zondag 6 oktober ’s ochtends vroeg, wanneer de wandelaars en de fietsers door het klokkengelui in Kevelaer worden gewekt, van huis vertrekken en dezelfde dag ook weer terug naar Renkum rijden. Autorijders kunnen eventueel wandelaars en/of fietsers (fiets op een fietsrek) mee terugnemen.

Voor de organisatie van overnachtingadressen is het nodig dat u zich vóór 1 juli opgeeft bij Charlotte Kamp (, 0318-511574) of bij Henk Koop (, 0318-520074).

Aanmeldingstrook:

Ik doe mee aan de bedevaart naar Kevelaer:
Naam:
Telefoonnummer:
E-mailadres:
Te voet
Met de fiets
Met de auto
Als autorijder met een fietsrek kan ik …. fietsen mee terugnemen.
Als autorijder heb ik …. plaatsen over om wandelaars en/of fietsers mee terug te nemen.

Namens Werkgroep Jaarthema, Henk Koop