Maandag, 20 november 2017

Filmavonden in 2014

FilmavondenOok dit jaar zijn in diverse geloofsgemeenschappen weer filmavonden. Alle avonden worden ingeleid en nabesproken door Yuri Saris. Start van alle films is om 19.30 uur. Om 19.00 uur staat overal de koffie klaar.

1. vrijdag 31 januari in Wageningen

St.Johannes de Doperkerk, Locatie: De Verrijzeniszaal, Bergstraat 17, 6701 AB Wageningen

Film: The Way. Regie: Emilio Estevez

Een van de bekendste christelijke bedevaartsoorden ter wereld is Santiago de Compostela in Spanje. Volgens de overlevering de rustplaats van de apostel Jakobus.De weg er naartoe- de Camino- wordt jaarlijks door duizenden pelgrims bewandeld. Schrijver/regisseur/acteur Emilio Estevez wilde al langer een film maken over de Camino, nadat zijn vader, Martin Sheen en zoon Taylor Estevez de route hadden afgelegd. Daarom is het passend dat beiden betrokken waren bij de totstandkoming van de film. Prachtige sfeerbeelden met een ijzersterke soundtrack.

2. vrijdag 7 februari in Bennekom

RK.kerk Maria Virgo Regina. Locatie: Parochiezaal, Heelsumseweg 3, 6721 GP Bennekom

Film: Amour. Regie: Michael Haneke

Wat gebeurt er precies, wanneer ziekte toeslaat en de dood dichterbij sluipt? Wat blijft er nog over van liefde, verbondenheid en identiteit? Het zijn confronterende vragen, die door Haneke zonder omwegen worden opgeworpen. Amour is een film met een confronterend onderwerp. De vertelwijze is rustig en mild.

3. vrijdag 14 februari in Oosterbeek

St. Bernulphuskerk. Locatie: Trefzaal (Ingang kerk) Utrechtseweg 129, 6862 AG Oosterbeek

Film: Monsieur Lazhar. Regie: Philippe Falardeau

Het lijkt ‘n normale schooldag op een basisschool in Montreal,Canada. Kinderen spelen in de sneeuw, hebben plezier en er lijkt geen vuiltje aan de lucht. Tot de kleine Simon in de pauze even terug naar binnen gaat om de schoolmelk te halen. Hij gaat richting de klas, kijkt door de deur en ziet zijn lerares.Ze heeft zelfmoord gepleegd. Een dramatisch begin. Monsieur Lazhar moet de juf gaan vervangen. Hoe doet hij dat?

4. vrijdag 21 februari

Locatie: St.Antonius van Paduakerk, Stationsweg 112, 6711 PZ Ede

–onder voorbehoud !- Film: Monsieur Lazhar

5. vrijdag 28 februari in Veenendaal