Dinsdag, 21 november 2017

De meezingdag in Rhenen

Meezingdag te RhenenIn het kader van het jaarthema : Wat bezielt mij? Wat bezielt ons? werd op 12 april een meezingdag gehouden. Meer dan 55 zangers verzamelde zich in de Gedachteniskerk in Rhenen om o.l.v. Ronald de Haan en pianist/organist Jan van Laar een hele dag te repeteren.

Op het einde van de dag werd een uitvoering/concert gegeven. De repetities waren ‘pittig’,maar men genoot met volle teugen van de zang en de goede verzorging door de mensen van de werkgroep jaarthema. De stukken die gezongen werden waren:

• Psalm 42 van Maurice Pirenne
  • Pater Noster van Strawinsky
  • Koraal 44 uit de matthaus passion van bach
  • ‘Steel way’een negro spiritual
  • ‘Verleih uns Grieden’van Mendelsohn

Het was een bijzonder geslaagde dag en een prachtige ervaring. Het eindigde met een geanimeerde ‘nazit’. De mensen die er niet bij konden zijn; zingend of als publiek,  hebben echt iets gemist!

Werkgroep Jaarthema

En kijk in onze fotogalerij voor de volledige fotocollage.