Zondag, 19 november 2017

Bedevaart naar Handel 2014

Ossenkapel bij HandelIn het kader van het nieuwe jaarthema ‘Tussen de Stilte en het Woord’ is een van de eerste activiteiten van het komende seizoen een pelgrimstocht.

In 2012 en 2013 gingen 10 personen te voet op bedevaart naar Kevelaer. De ervaringen waren zo goed, dat we u hierbij aankondigen dat we van 2 tot 5 oktober 2014 opnieuw op bedevaart gaan, nu niet naar Kevelaer, maar naar het Brabantse Handel.

We gaan te voet, per fiets en met de auto, om uiteindelijk gezamenlijk in Handel aan te komen. De tocht is wederom devoot van aard. Onderweg zullen we af een toe een kerk of kapel bezoeken en de overnachtingen en maaltijden zijn eenvoudig. Het gezamenlijk meerdaags pelgrimeren heeft een bijzondere uitwerking. Je neemt afstand van het dagelijks leven en staat daardoor meer open voor het onverwachte dat zo maar op je pad komt.

Te voet (vertrek woensdag 2 oktober)

De wandelaars vertrekken op 2 oktober ’s ochtends om 10.00 uur vanuit onze eigen Maria-bedevaartskerk in de Titus Brandsmaparochie; de Onze Lieve Vrouw Ten Hemelopneming in Renkum. Vanuit Renkum lopen we in 3 etappes van 22, 23 en 27 km naar Handel, met overnachtingen in Bergharen, Oss en Handel. Vanuit Handel kunnen we worden opgehaald naar het B&B. Voor de overnachting is er twee keer een eenvoudige Bed & Breakfast van € 25,- en een hotel van € 39,- per overnachting (totaal ca. € 89,-). Daar komen de warme maaltijden nog bij! De groep wandelaars is maximaal 10 personen i.v.m. de capaciteit van de overnachtingsadressen, die natuurlijk niet ver van de route mogen liggen. We komen zaterdag 4 oktober aan in Handel en gaan na de hoogmis om 10.00 uur op zondag 5 oktober weer huiswaarts.

Met de fiets (vertrek vrijdag 3 oktober)

De fietsers vertrekken 2 dagen later, op vrijdag 3 oktober, eveneens uit Renkum. Zij fietsen in twee etappes van 50 km en overnachten in ?? (nog nader te bepalen) en Handel. Misschien kunnen de autorijders met een fietsrek fietsen mee terugnemen.

Met de auto (vertrek zaterdag 5 of zondag 6 oktober)

Op zaterdag 4 oktober, de dag dat de wandelaars en de fietsers aankomen in Handel, vertrekt de laatste groep per auto uit Renkum, om allemaal gelijktijdig in Handel aan te komen. Zij hebben één overnachting in Handel. Zondag 5 oktober na de mis van 10.00 uur gaan we allemaal weer naar huis. Een andere optie is dat de autogangers op zondag 5 oktober ’s ochtends vroeg, wanneer de wandelaars en de fietsers door het klokkengelui in Handel worden gewekt, van huis vertrekken en dezelfde dag ook weer terug naar Renkum rijden. Autorijders kunnen eventueel wandelaars en/of fietsers (fiets op een fietsrek) mee terugnemen.

Op zaterdag 4 oktober 2013 komen dus zowel de wandelaars alsook de fietsers (en mogelijkerwijs de autorijders) in Handel aan.

Voor de organisatie van overnachtingsadressen is het nodig dat u zich vóór 1 juli opgeeft bij
Charlotte Kamp (, 0318-511574) of bij
Henk Koop (, 0318-520074)
Werkgroep Jaarthema

AANMELDINGSTROOK:

Ik doe mee aan de bedevaart naar Handel:
Naam:
Telefoonnummer:
E-mailadres:
Te voet
Met de fiets
Met de auto
Als autorijder met een fietsrek kan ik ..... fietsen mee terugnemen.
Als autorijder heb ik .... plaatsen over om wandelaars en/of fietsers mee terug te nemen.

A.u.b. downloaden, invullen en versturen naar 1 van bovenstaande mailadressen.