Zondag, 19 november 2017

Bezinningsweekend "Tussen stilte en woord"

Een kort verslag van het bezinningsweekend onder leiding van Hans Lammers, te Koningsoord, op 10-12 oktober 2014. Een activiteit uit het jaarthema programma.

In dit weekend pendelden we heen en weer tussen stilte en Woord in de hoop dat we er inspiratie aan opdoen en wellicht een nieuwe oriëntatie ontdekken voor ons dagelijkse leven. Zowel het bewust binnentreden in de stilte als bezinning op het Woord kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan het tot jezelf komen. Wie ben ik? Wat past bij mij? Welke weg ga ik?

Stil staan en je spiegelen aan betekenisvolle teksten uit de traditie helpen om zicht te krijgen op jezelf en op de weg die je door het leven gaat.

Vrijdagmiddag 10 oktober 2014: 13 mensen uit verschillende hoeken van ons Parochieverband begroeten elkaar nog wat onwennig. Het klokje luidt en we nemen deel aan de getijden. We schuiven aan in de kapel. IJle gezangen worden afgewisseld met lange stiltes. Meditatie, voor het ontbijt een wandeling bij het ochtendgloren. Een wandeling, twee aan twee bedoeld om te luisteren naar elkaar. Lectio divina van Jacob voor de rivier de Jabok Indringende ervaringen, soms te veel voor woorden. Zondagmiddag laten we de oase van het klooster weer achter ons.

Wat we meenemen is rust en een nieuwe kijk op waar we staan en hoe we verder gaan.