Zondag, 19 november 2017

Bedevaart naar Wittem 2015

Klooster WittemDe afgelopen jaren gingen rond de 10 personen uit onze parochie te voet op bedevaart. We gingen twee keer naar Kevelaer, naar Handel en dit jaar gaan we van Roermond naar het klooster Wittem.

De tocht is devoot van aard. Onderweg zullen we af een toe een kerk of kapel bezoeken en de overnachtingen en maaltijden zijn sober. Het gezamenlijk meerdaags pelgrimeren heeft een bijzondere uitwerking. Je laat het dagelijks leven thuis en staat daardoor meer open voor het onverwachte wat er zo maar op je pad komt.

We vertrekken woensdag 30 september ’s morgens 9.16 uur met de trein uit Veenendaal-de Klomp naar Roermond. Vanuit Roermond lopen we, in 4 etappes van ca 20 km met overnachtingen in Montfort, Sittard en Valkenburg naar Wittem.

Voor de overnachting zijn in een Bed and Breakfast, een hotel en het klooster Wittem gereserveerd. Ze variëren in de prijsklasse van € 35,- tot 40,- per overnachting (totaal € 150,-). Daar komen de warme maaltijden nog bij (twee dagen is een maaltijd besproken voor € 17,50) De groep wandelaars, is maximaal 10 personen groot i.v.m. de capaciteit van de overnachtingadressen, die natuurlijk niet ver van de route mogen liggen. We komen zaterdag 3 oktober aan in Wittem en gaan na de hoogmis op zondag 4 oktober weer huiswaarts.

Als er mensen zijn, die ons de laatste dag(en) in Wittem willen vergezellen en met de auto komen en willen overnachten, moeten zich ook opgeven. Ook als u niet gaat overnachten is het mooi dat u laat weten dat u komt, dan kunnen we misschien gezamenlijk terugrijden.

Voor reservering van overnachtingen is het nodig dat u zich opgeeft bij: Charlotte Kamp (, 0318-511574) of bij Henk Koop (, 0318-520074).