Zondag, 19 november 2017

Kerkgeschiedenis voor dummies

Kerkgeschiedenis voor dummiesHeeft u zich ook wel eens afgevraagd hoe het mogelijk is dat het christendom ooit een wereldgodsdienst is kunnen worden? Welke invloed zou Paulus daarbij gehad hebben, maar ook welke rol hebben al die geheimzinnige verdwenen Evangeliën gespeeld?

Wat was nu eigenlijk de inzet bij de kruistochten? Hoe protestant is Maarten Luther geweest? Zijn Jodenvervolgingen van alle tijden? Waarom kun je in Veenendaal iedere zondag op 29 plekken naar de kerk?

Op luchtige en humoristische wijze zal pastor Guido Dieteren drie dinsdagochtenden op deze vragen ingaan en nog veel meer vertellen over 2000 jaar geschiedenis van kerk en christendom. De cursus wordt gehouden op de dinsdagochtenden 3, 10 en 17 november van 9.30 uur tot 11.30 uur in de kerkzaal te Wageningen, Bergstraat 17. Deelname is gratis. Indien mogelijk willen we u vragen om u van tevoren op te geven via of bij pastor Guido Dieteren, .