Maandag, 27 maart 2017

Jaarthema: Films

FilmsIn het kader van het jaarthema worden er drie films gepresenteerd in maart in de Titus Brandsma parochie. Vanaf 19.30 uur inloop en koffie/thee; 20.00 - 22.15 uur film en nagesprek.

3 maart in Veenendaal: "Philomena"

De Britse tragikomische film uit 2013 geregisseerd door Stephen Frears vertelt het waargebeurde verhaal van een vrouw op zoek naar haar zoon, die zij 50 jaar daarvoor als ongehuwde moeder heeft afgestaan aan zusters in het katholiek Ierland. Het is ook een film die je laat nadenken hoe je nu oordeelt over het verleden...

17 maart in Bennekom: "Doubt"

In Doubt zorgen twee van de meest geprezen acteurs voor een voortdurende en groeiende spanning: Meryl Streep als zuster Aloyisus Beauvier die pastoor Brendan Flynn, gespeeld door Philip Seymour Hoffman, verdenkt van ongewenste intimiteiten op een katholieke school in de Bronx. De kernvraag van de film lijkt te zijn: hoe gaan wij om met diepe geloofstwijfel, en wat doet deze twijfel met onze waarneming en waardering van de mensen die wij treffen, en de wereld en de gemeenschap waarin wij leven? Een heel actueel thema.

(Op deze dag stond de film "Down to earth"op het programma. Wij kunnen helaas deze film (nog) niet draaien omdat de rechten voor een DVD nog niet zijn 'vrij' gegeven. Excuses voor het ongemak.)

31 maart in Heelsum: "Son of man"

(Deze 3e film is tevens ook een onderdeel van het 9 daagse vastenproject ’Lopend Vuur’: een andere activiteit van de werkgroep Jaarthema.)

Het idee achter de film Son of man uit 2006 is het lijdensverhaal in hedendaags Zuid-Afrika met een samenleving op weg naar democratie, maar ook vol tegenstellingen en geweld. In die wereld speelt het verhaal van een idealistische zwarte man vol hoop, zang en pijn... Het christendom komt daarbij als een verrassende en confronterende boodschap naar voren.

Begeleiding van deze avonden door Ben Piepers.

Werkgroep Jaarthema