Dinsdag, 22 augustus 2017

Vastenproject Dag 3 - Van LAUDATO SI naar ... God in de supermarkt

God in de supermarktMaria Virgo Regina kerk, Heelsumseweg 1, Bennekom
Maandag 27 maart 20.00 uur (vanaf 19.45 uur koffie)
FrairTrade werkgroep van onze parochie

Paus Franciscus spreekt in zijn encycliek 'LAUDATO SI' over mensen van goede wil die zorg dragen voor onze aarde, ons huis. Om aan deze oproep praktisch gestalte te geven is op de gemeenschappelijke avond over Duurzaamheid gekozen voor de titel 'Van LAUDATO SI' ….. naar GOD IN DE SUPERMARKT.

De workshop leert om te kiezen in de supermarkt voor medemens, dier en milieu. De supermarkt wordt meer en meer de plek waar je gedrag beïnvloed wordt door wat je weet over en hoe je denkt over ‘goede’ en ‘minder goede’ of ‘slechte’ producten en productieprocessen. Want, wat kies je tijdens de winterdagen; boontjes uit Egypte of boerenkool uit Nederland. Een hamburger of sojaburger? Of toch vis? En wat betekenen al die keurmerken? De workshop verkent de keuze die we maken, helpt argumenten te begrijpen en verbindt deze met een helder ethisch kader. Het wordt een interactieve en prikkelende avond. De workshop wordt verzorgd door Alfred Slomp, een van de jonge enthousiaste initiatiefnemers van het God in de Supermarkt project.

De workshop wordt georganiseerd door de Fairtrade werkgroep van onze parochie.

Truus Appelman, Kika IJsselmuiden en Henk van Schaik