Maandag, 27 maart 2017

Vastenproject Dag 2 - Midvastenwandeling

WandelenSt Antoniuskerk, Stationsweg 112, 6711 PZ Ede
Wandeling 26 maart 12.10 uur (aansluitend op de viering van 10.30 uur)

We gaan wandelen vanaf de parkeerplek Natuurcentrum Veluwe, ( t.o. schaapskooi Ginkelse Hei.) Start plm. 12.20 uur. Vertrek en ook weer aankomst op parkeerplek Natuurcentrum. U kunt daar met eigen auto naar toe. (Meerijden? Dan komt u daarna ook weer terug bij de kerk.)

ROUTE vanaf kerk: (plm. 12 minuten)
Vanaf voorkant kerk rechtsaf → plm. 100m.
Bij verkeerslicht linksaf richting Apeldoorn (= Klinkenbergerweg)
Onder gemeentehuis door.
Bij rotonde rechtdoor
Bij verkeerslichten na de rotonde rechtsaf slaan (= N224)
Bij rotonde rechtdoor>br> Na plm. 1,5 km. linksaf → Groot Ginkelseweg 2a, = Natuurcentrum + parkeerplaats (staat aangegeven)

Vanaf de parkeerplaats bij het Natuurcentrum Veluwe lopen we naar het Belgenmonument een herdenkingsteken voor een groot vluchtelingenkamp uit de WO I. Vervolgens gaan we over de Ginkelse heide via de schaapskooi van Ginkel naar de Kreelse plas. Over een vlonder lopen we dicht langs het water rond deze plas. Via het kampenlandschap van De Ginkel komen we terug op de Ginkelse heide. Een gevarieerde route van 5 km.

Wandeling route