Maandag, 23 october 2017

Bedevaart naar Kevelaer

Bedevaart KevelaerIn 2012 en 2013 ging onze parochiële bedevaart te voet naar Kevelaer. De daarop volgende jaren gingen we naar Handel, Wittem en Scherpenheuvel. In 2017 gaan we van 4 tot 8 oktober ’s middags, opnieuw naar Kevelaer. We vertrekken te voet en met de auto, om uiteindelijk gezamenlijk in Kevelaer aan te komen.

We vertrekken op 4 oktober ’s ochtends om 9.00 uur van uit onze eigen Maria-bedevaartskerk; Onze Lieve Vrouw Ten Hemelopneming in Renkum.

In de 17e en 18e eeuw kwamen pelgrims uit West Nederland per schip naar Wageningen en legden van daar de laatste 87 km te voet af.

Onze tocht volgt zoveel mogelijk deze historische route. In 4 etappes van ruim 20 km, lopen we door de Betuwe via Hemmen, de Waaldijk, door Nijmegen, over de St. Jansberg, onderlangs het Reichswald en langs de Niers. Overnachtingen zijn in Oosterhout, Bisselt, Goch en Kevelaer. Onze weg gaat het overgrote deel over onverharde paden ver van de bewoonde wereld. De groep wandelaars is maximaal 10 personen i.v.m. de capaciteit van de overnachtingadressen, die niet ver van de route mogen liggen. Voor de overnachting hebben we een Bed & Breakfast en kleine hotels in prijsklasse variërend van € 20,- tot 50,- per overnachting (totaal ca. € 160,-. Daar komen de warme maaltijden bij).

We komen zaterdag 7 oktober aan in Kevelaer, waar we om 17.00 uur het plechtig sluitingslof met ziekenzegening van de Arnhemse bedevaart kunnen bijwonen in de Basiliek. (De Arnhemse bedevaart gaat die zaterdag met de bus naar Kevelaer.)

Met de auto: Mensen die met de auto willen gaan, komen zondag 8 oktober aan in Kevelaer. Na de hoogmis gaan we weer huiswaarts. Autorijders kunnen eventueel wandelaars mee terugnemen.

Voor de organisatie van overnachtingadressen is het nodig dat u zich vóór 20 juli opgeeft bij Charlotte Kamp (, 0318-511574) of bij Henk Koop (, 0318-520074).

Wandelen naar Kevelaer