Dinsdag, 12 december 2017

Engelen bestaan

Engelen bestaanOp zaterdag 2 december hield pastor Hans Lucassen in het kader van het Jaarthema "Wat raakt, verbindt" een lezing over engelen. De titel van dit programmaonderdeel was: "Engelen bestaan!".

21 parochianen kwamen die morgen bij elkaar. We luisterden naar engelenmuziek en kregen uitleg over de icoon van de drie-eenheid. De engel Gabriël, tijdens een eerdere activiteit van het jaarthema geschilderd, was ook aanwezig. We hoorden tot onze verrassing dat er een echte dag was gewijd aan de engelen; n.l. 2 oktober. Die dag staat in verbinding met 2 november - Allerzielen.

Er blijkt ook verrassend veel over engelen geschreven te zijn. hierbij een kleine opsomming:

• "Engelen en wij", tekeningen van Wouter Stips met verhalen van Huub Oosterhuis
  • "Paradijs verloren" van Cees Nooteboom
  • "Oscar en oma Rozenrood" door Eric-Emmanuel Schmitt
  • "Honderd Engelen" en ook "50 engelen voor je ziel" van Anselm Grün.

En van Hans Stolp:

• Mijn beschermengel en ik
  • Engel van mijn hart
  • Als een engel je komt helpen
  • Engelengebeden voor kinderen
  • Het engelenboek
  • Leven met engelen

Na de pauze luisterden we naar elkaars verhalen en bewonderden de meegebrachte engelen en tot slot luisterden we naar het indrukwekkende ‘In Paradisum deducant te ángeli’.

NB. Deze bijzondere morgen staat ook in verbinding met maandag 16 april. Dan zal pastor Ben Piepers ons 'figuurlijk' meenemen om te kijken naar "Engelen in de kunst".

Engelen bestaan   Engelen bestaan