Donderdag, 16 augustus 2018

Vastenproject Lopend Vuur 2018 - Dag 4

Voedsel uit eigen tuinIn het verlengde van het 'lopend vuur' van vorig jaar ging ook deze avond weer over 'Duurzaamheid'. In de kerk van Bennekom kwam een grote groep mensen bij elkaar om te luisteren naar vier verschillende lezingen. Allemaal over voedsel.

Over de beleving van voedsel, vers en regionaal voedsel en het leren kweken van voedsel in het project "moestuinen" voor scholen. Een avond ook om na te denken over de vragen: 'Waar komt ons voedsel vandaan? Hoe gaan we er mee om?'

Na de inleiding door Truus Appelman was er allereerst een voordracht over ‘het nieuwe eten in het ziekenhuis ’de Gelderse Vallei’. Een bijzondere aanpak vanuit Amerika. Het ziekenhuis introduceerde het ‘at your request‘ / eten ‘op jouw verzoek’. Het nieuwe eten heeft, in diverse opzichten, hele positieve uitkomsten.

Daarna was het woord aan Vincent Mosch van de www.Eetvallei.nl. Een site om makkelijk online streekproducten te kunnen kopen. Vers, duurzaam en met die aankopen wordt ook nog een door u aangegeven goed doel gesteund! Eetvallei heeft veel samenwerkingspartners. Allemaal met passie voor voedsel die lokaal geworteld is.

In de pauze was er volop gelegenheid om e.e.a. te drinken en te proeven voor de vele deelnemers aan deze avond.

Na de pauze waren er presentaties van schoolmoestuinen. Die worden door de gemeente Ede gepromoot en gesubsidieerd. Zestien scholen deden dit jaar mee. De Alexanderschool en de Eben Haezerschool uit Bennekom lieten zien en horen hoe dit op hun school werkt.

Geweldig!.

Zie voor een impressie de foto's in de fotogalerij alhier.

Copyright © 2018 Zalige Titus Brandsma. Alle rechten voorbehouden.