Maandag, 18 juni 2018

Vastenproject Lopend Vuur 2018 - Dag 8

Muziek uit de hemel'Muziek uit de hemel' in Veenendaal. Ruim 30 parochianen kwamen luisteren naar muziek voor de Paastijd in de kerk in Veenendaal.

In de kerk waren vele iconen opgesteld en brande ‘het meegebrachtte ‘lopend vuur’ temidden van vele kaarsen en waxinelichtjes. Ds. Theo Hop heeft tijdens zijn reizen veel Oosters Orthodoxe muziek verzameld. Hij stelt uit de meegebrachte cd’s speciale themamuziek samen. Deze avond luisterden we naar stukken uit de Basilius liturgie (de Strastnaya Sedmitsa / de zeven dagen van lijden). voor de Stille Zaterdag. Die werd geschreven door Grechaninov (1864-1956).

Ook waren er stukken uit de Gregorius Liturgie te beluisteren. Indrukwekkende muziek met geoefende stemmen uit ‘de parochie’, en de diverse kloosters.

Een bijzondere avond.

Zie voor een impressie de foto's in de fotogalerij alhier.

Copyright © 2018 Zalige Titus Brandsma. Alle rechten voorbehouden.