Vrijdag, 17 november 2017

Afscheid van pastor Jan Olimulder

Jan OlimulderOp zaterdag 20 april 2013 neemt Jan Olimulder, na 6½ jaar, afscheid als pastor van de ZTB parochie omdat hij de pensioengerechtigde leeftijd bereikt.
In onze parochie heeft hij eerst een korte tijd, samen met Toos Jurrius, binnen het profiel Catechese gewerkt. Daarna heeft hij samengewerkt met Casper Pikkemaat, binnen het profiel Liturgie. De laatste twee jaren deed hij dit alleen.

Jan is vooral in de geloofsgemeenschappen Lunteren, Wageningen, Oosterbeek, Doorwerth en Bennekom regelmatig voorgegaan.
Binnen het profiel Liturgie heeft Jan zich vooral ingezet voor de opleiding van vrijwilligers in de liturgie: zoals parochiële voorgangers, uitvaartvoorgangers en lectoren. Ook was hij betrokken bij de oprichting van het ZTB Liturgisch Beraad. Voorts maakte hij zich sterk voor andersoortige vieringen.
Het rooster voor de vieringen werd door Jan samen met een vrijwilliger gemaakt. In Wageningen was hij betrokken bij de voorbereiding op de Eerste Communie; in Oosterbeek begeleidde hij de Doopvoorbereidingsgroep.
Verder was hij actief in de Expositiegroep, in de Raad van Kerken in Wageningen en in het Pastoresconvent in Oosterbeek en Wageningen.

Op zaterdag 20 april zullen we afscheid nemen van Jan als onze pastor. We nodigen u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn. Het programma is als volgt:

13.00-13.30 uur:
Ontvangst in de Johannes de Doper-Verrijzenis des Herenkerk (Bergstraat 17) in Wageningen.
Vanaf 13.30 uur:
Een ontmoeting waarbij Andries Govaart zal spreken over eenheid en veelvuldigheid in muzikale stijl; Marleen Habets uitleg zal geven n.a.v. van haar schilderij “de mantel van Maria” en Ronald de Haan gaat spreken over Gregoriaans in andersoortige vieringen.
Aansluitend een vesperviering met een muzikale bijdrage van verschillende koren: de Gregoriaanse Schola, het Bernulphus koor, het Johannes koor en het Caeciliakoor.
Vanaf 15.15 uur:
Receptie om afscheid te nemen van Jan Olimulder en zijn vrouw.

Afscheidscadeau:
Een bijdrage voor een diaconaal project van de Parochiële Caritas Instelling en voor de aankoop van een kunstwerk. In de parochies waar Jan geregeld is voor gegaan zal vanaf 7 april een cadeaudoos staan voor uw bijdrage. Verder is dit ook mogelijk bij het afscheid van Jan op 20 april.

Graag ontmoeten we u op 20 april om met elkaar afscheid te nemen van Jan Olimulder als onze pastor.

Het Parochiebestuur