Vrijdag, 17 augustus 2018

Collecte op de bon, nu ook in Rhenen

Collectebonnen al in het mandjeEr liggen steeds meer bonnen in de collecteschaal. Parochianen ontdekken het gemak en voordeel van de collectebon. Al bij zes geloofsgemeenschappen zijn collectebonnenkaarten van onze parochie zalige Titus Brandsma verkrijgbaar.

Nu ook in Rhenen: bij het koffiedrinken na afloop van de zondagsviering kunt u hier penningmeester Nico de Groot aanspreken om uw kaart(en) aan te schaffen.

In Bennekom zijn de kaarten voortaan op de eerste zondag van de maand na afloop van de viering verkrijgbaar bij de ingang van de kerk. De eerstvolgende keren zijn dus 4 februari, 4 maart en 1 april.
In Ede kunt u terecht bij het secretariaat, dat maandag tot en met vrijdag open is van 9.00 tot 12.00 uur.
Na de vieringen in Renkum op de eerste en derde zondag van de maand kunt u collectebonnenkaarten kopen. Dat is ook mogelijk op het secretariaat, donderdag tussen 9.00 en 11.30 uur.
In Veenendaal is het secretariaat dinsdag en donderdag geopend van 9.30 tot 11.30 uur. De kaarten kunt u dan verkrijgen.
In Wageningen is het secretariaat maandag tot en met vrijdag open van 10.00 tot 11.30 uur, ook voor de verkoop van collectebonnen.

De kaarten tellen 20 bonnen. Ze zijn er van € 1,-, € 2,50 en € 5,- per bon. Bij aanschaf op de locatie betaalt u contant.

Via de bank

U kunt de collectebonnen ook bestellen via de bank: NL72 RABO 0156 2767 20 t.n.v. parochie z. Titus Brandsma. Vermeld bij uw overschrijving hoeveel kaarten u met bonnen van € 1,-, € 2,50 en/of € 5,- wilt ontvangen.

Geldigheid

U kunt de bonnen alleen gebruiken in de kerken van onze Titus Brandsmaparochie, dus niet in een katholieke kerk elders. Ook niet in bijvoorbeeld een protestantse kerk, als hier een oecumenische dienst plaatsvindt.

Belastingaftrek

Bovenaan de collectebonnenkaart worden bij uitgifte uw naam en adres en de datum genoteerd. Bewaar na het gebruik van de bonnen het bovenste deel van de kaart. De aankoopprijs kunt u als gift aftrekken voor de belasting. Voorwaarde is wel dat u meer dan 1% van uw bruto jaarinkomen uitgeeft aan de kerk (ook Kerkbalans!) en aan andere erkende goede doelen. Collectebonnen die u dit jaar koopt, kunt u als gift opgeven bij uw belastingaangifte over 2018.

De collectebon: handig in het gebruik en de Belastingdienst betaalt u ook een deel terug.

Collectebonnen  Collectebonnen al in het mandje

Copyright © 2018 Zalige Titus Brandsma. Alle rechten voorbehouden.